Botrány lett a Fülöp-szigetek turisztikai videójából, más országokról készültek a felvételek

Sky Travel | 2023.07.03. | Hírek

Szerződést bontott a Fülöp-szigetek idegenforgalmi minisztériuma azzal a helyi reklámügynökséggel, amely más országokban – köztük az Egyesült Arab Emírségekben és Indonéziában – készült felvételeket használt a Fülöp-szigetek reklámozására.

A cég több mint 90 másodperces videót készített a "Love The Philippines" (Szeresd a Fülöp-szigeteket) című idegenforgalmi reklámkampányhoz, azonban a videóhoz érkezett kommentekből gyorsan kiderült, hogy olyan képek is szerepelnek benne, amelyeket nem a Fülöp-szigeteken vettek fel. Többek között egy svájci repülőtér leszállópályája, az Egyesült Arab Emírségek homokdűnéi, indonéziai teraszos rizsföldek, ugró delfinek ismeretlen helyen és thaiföldi halászok is feltűnnek a videóban.A fülöp-szigeteki turisztikai hivatal felbontotta a szerződését a DDB Philippines reklámcéggel, amely vasárnap közleményben kért bocsánatot a "nem eredeti", külföldi felvételek átvételéért, és arra hivatkozott, hogy a videóval egy bizonyos hangulatot igyekezett megragadni. Azt is hangsúlyozta a cég, hogy a videót saját költségén forgatta.

A Guardian cikke szerint a június 27-én indult "Szeresd a Fülöp-szigeteket" kampány költségvetése 900 ezer dollár. A videót azóta eltávolították a Facebookról, de a Guardian oldalán még megtekinthető.

 

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének adatai szerint tavaly 2,7 ​​millió turista érkezett a Fülöp-szigetekre, ami 68 százalékkal marad el a járvány előtti, 2019-es szinthez képest.

(forrás:Turizmus.com)

Vissza a hírekhez