Belgiumban további enyhítés

Sky Travel | 2022 05.23 | Hírek

Hétfőtől megszűnik Belgiumban az orrot és a szájat eltakaró maszk viselésének kötelezettsége a tömegközlekedésben is, így a kórházak, az orvosi rendelők és a gyógyszertárak kivételével mindenhol érvényét veszti a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett kötelező maszkviselés - jelentette be Alexander De Croo miniszterelnök Brüsszelben pénteken.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap beszámolója szerint a kormányfő kijelentette: a maszk használata továbbra is ajánlott marad a forgalmas üzletekben, az idősek otthonában vagy például a fogorvosnál és a gyógytornásznál.

Közölte azt is, hogy kormánya lazít a külföldi utazásokkal kapcsolatos szabályokon, így hétfőtől az Európai Unión kívüli országból érkezőknek sem kell már kitölteniük az utasnyilvántartási űrlapot. Szintén megszűnik az unión kívüli országokból érkezők számára eddig előírt tesztkötelezettség és a 10 napos karantén is. Ezzel egyidejűleg Belgium feloldja a nem létfontosságú utazások tilalmát is az Európai Unión kívülről érkezők számára. A könnyítések azonban nem vonatkoznak azokra az utazókra, akik olyan országból érkeznek, ahol a koronavírus-járvány szintje továbbra is magas, vagy ahol a vírus egy új változatával küzdenek.

(forrás: Turizmus Online) 

Vissza a hírekhez