Bécsben továbbra is kötelező maszkot viselni a tömegközlekedésben

Sky Travel | 2022. 05. 26. | Hírek

Noha Ausztriában június 1-jétől – a kórházak és idősotthonok kivételével – már nem lesz kötelező a maszk viselése, Bécs marad a szigorúbb járványügyi intézkedéseknél: az ottani tömegközlekedési eszközökön, gyógyszertárakban és egészségügyi intézményekben továbbra is FFP2-es maszkot kell hordani.

„A járványnak még nincs vége. A maszkviselési kötelezettség bevált, az FFP2-es maszkok megvédenek a fertőzésektől – a koronavíruson túl is. Nekünk még mindig a lakosság egészsége a legfontosabb" – ezekkel a szavakkal indokolta Bécs polgármestere, Michael Ludwig, hogy néhány órával azután, hogy az osztrák kormány június 1-jével átmenetileg megszüntette a maszkviselési kötelezettséget, Bécs újra a szigorúbb utat választotta.Az országos lazítás ellenére Bécsben június 1-je után is kötelező lesz az FFP2-es maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön,a gyógyszertárakban, az orvosi rendelőkben valamint a kórházakban azoknak, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a betegekkel, illetve a látogatóknak.

Fenntartják az otthon használatos gargalizálós PCR-teszteket biztosító „Alles gurgelt" tesztelési hálózatot is, és továbbra is arra biztatják a lakosságot, hogy folyamatosan teszteljenek – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, április közepétől Ausztriában eltörölték a védettségi igazolás kötelezettségét, május közepétől pedig már a határokon való belépésnél sem végeznek járványügyi ellenőrzést.

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez