Balin idegenforgalmi adó bevezetését fontolgatják

Sky Travel | 2023.05.04. | Hírek

A Balira látogatókat 30-100 dollár közötti "idegenforgalmi adó" megfizetésére kötelezhetnék az indonéz kormány által fontolóra vett javaslat szerint, amelynek célja a zavaróan viselkedő utazók visszaszorítása.

Bali Turisztikai Tanácsának elnöke, Ida Bagus Agung Partha Adnyana úgy véli, hogy az adó távol tartaná a problémás turistákat – számolt be róla az Independent.

"Az idegenforgalmi adóból származó bevétel segítene finanszírozni egy sor intézkedést, és megakadályozná, hogy Bali csak olcsó úti célként legyen ismert. Az olcsó úti célok olcsó turistákat vonzanak, akik hajlamosak sok problémát okozni" – mondta Adnyana.

Nemrég letartóztattak három orosz turistát, akiket azon kaptak, hogy nem megfelelő ruhában táncoltak egy templomban. A múlt hónapban hazaküldtek egy orosz nőt, aki meztelenül pózolt egy szent fa előtt, egy ausztrál nőt pedig kitoloncoltak, miután elterjedt egy videó, amelyen rendőrökkel vitatkozik.

Indonézia legnépszerűbb üdülőhelye Bali - a sziget már régóta küzd a túlturizmus hatásaival.A hivatalos adatok szerint 2022-ben több mint kétmillió külföldi látogatott el a szigetre, és bár ez elmarad a 2019-es 6,2 millió látogatószámtól, a következő években a turisták számának emelkedése várható.

Egyes üzleti csoportok azonban arra figyelmeztettek, hogy a tervezett adó kárt okozhat az ágazatnak, amely még mindig nem heverte ki a járványt.

Komang Artana, az Indonéziai Szállodavezetők Szövetségének alelnöke Balin elmondta: "Nem tudjuk ellenőrizni, hogy az emberek mennyit költenek, amikor idejönnek. Vannak, akik alacsony költségvetésűek és vannak, akik nagy költségkerettel rendelkeznek. Mindegyiket el kell fogadnunk, amíg tudják és betartják a szabályokat."

(forrás:Turizmus.com)

Vissza a hírekhez