Bali szigetére is lehet mostantól utazni

Sky Travel | 2022. 06. 16. | Hírek

Egzotikus strandok, békés dzsungel és gazdag kultúra – ezek mind megtalálhatók Balin, amely mostantól karantén és PCR-teszt nélkül elérhető a magyar utazók számára.

Az Emirates légitársaság most összegyűjtötte, melyek a legérdekesebb látnivalói idén nyáron a gyönyörű szigeten.

1. Uluwatu a leghíresebb szörfparadicsom a szigeten, mely egy lenyűgöző mészkőszikla alatt elhelyezkedő, hatalmas, minden hullámirányba nyitott zátony. Öt sziklacsúcsa van, amelyek a dagályok és a hullámok változásával nyílnak meg a szörfölők számára. Uluwatu elsősorban középhaladó és haladó szintű szörfösöknek ideális, de a szigeten található szörfiskolák egyikében bármikor megtanulhatja bárki a hullámlovaglást, majd egyből gyakorolhatni is lehet Bali legjobb strandjain.

2. A legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyek Changgu tele van színes tengerparti bárokkal, szörfözésre alkalmas hullámokkal, és finom ételeket is kínáló kávézókkal. Látványos rizsföldek veszik körül, és egzotikus, vulkanikus, fekete homokos strandjai vannak. A város híres trendi kávézóiról, ahol a digitális nomádok is kellemesen eltölthetik idejüket. Seminyak büszkélkedhet Bali legpompásabb strandjaival. Mindenképpen érdemes megnézni a pazar naplementét, élvezni a nyugalmat, valamint megcsodálni a tengerparton zajló balinéz szertartásokat és a tradicionális gamelán együttesek zenéjét.

3. A balinéz konyha fő alapanyaga a rizs, amely a sziget kultúrájára is nagy hatással volt. Nagyrészt a rizs növekedési ciklusa határozza meg a hagyományos balinéz élet menetét. A szigetlakók a rizst Isten ajándékának és az élet szimbólumának tekintik. Az itt élő emberek évezredek óta termesztik és művelik Bali gyönyörű rizsteraszait, ahol háromféle rizst termesztenek: fehér rizst, fekete rizst és vörös rizst. Rengeteg látványos mező van, és mindegyik lélegzetelállító, közülük mindenképpen érdemes ellátogatni a Tegalalang, Jatiluwih, Munduk és a Sidemen-völgy rizsteraszaira, ahol gyönyörű Instagram-posztokat készíthetünk.

4. Meditálás Ubudban A dzsungelnél nincs jobb hely a jógázáshoz, és Ubudban valószínűleg több jógamatrac jut egy négyzetméterre, mint bárhol máshol a világon. Ubudot régóta Bali spirituális gyógyító központjának tekintik, maga az "ubud" szó balinéz nyelven gyógyszert jelent. Ubudban a spirituális gyakorlatoktól kezdve a gyors tempójú vinyasa és power flow mozdulatokig mindenféle gyakorlatot kipróbálhatnak a lelki egyensúlyra vágyók. A jóga mellett pedig nem szabad kihagyni a hanggyógyító meditációt se, mely egy olyan gyakorlat, amely rezgéseket használ (vokális vagy hangszer-szerű gongokat, tibeti hangtálakat és hangvillákat) a szellem és a test ellazítása, stresszmentesítése érdekében.

5. A Sangeh-i majomerdő A Sangeh Monkey Forest egy kis esőerdő, ahol egy csapat majom lakik, és ez az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont Balin. Az erdőt és a látogatóközpontot helyi lakosok üzemeltetik. A Sangeh-erdőben 28 különleges fafaj, és 22 cserje-/bokorfaj található, de itt él 22 madárfaj, 5 különleges emlősfaj, 3 hüllőfaj, 2 kétéltűfaj és 5 ízeltlábú faj is. A természet szerelmeseinek kihagyhatatlan élmény.

6. Bali a vízeséseiről is híres. A viszonylag kis szigeten több mint ötven vízesés található, a legkülönbözőbb formákban és méretekben. Közülük a legnépszerűbb a Sekumpul vízesés. Egy kicsit meg kell dolgozni azért, hogy testközelből is láthassuk, hiszen kissé kalandos a megközelítése, de mindenképpen megéri a fáradtságot. A Sekumpul-vízesés összesen hét vízesésből áll, és mindegyik különleges a maga nemében változatos formáikkal és magasságukkal.

7. A Handara kapu A Handara Gate a sziget egyik legkedveltebb fotópontja. A kapu tulajdonképpen egy golfközpont bejárata, a turisták és a fényképezés szerelmesei számára mégis kihagyhatatlan hely. A hagyományos hindu kapu a külvilágból a templomba, vagy jelen esetben a golfpályára vezeti a látogatót, és fontos szerepet játszik az indonéz kultúrában. A Handara Gate-et buja zöld hegyek, krátertavak és esőerdő veszi körül, amelyek drámai hátteret adnak egy tökéletes fotóhoz.

8. Ha valaki Balira utazik, mindenképp el kell látogatnia a Balitól délkeletre fekvő, viszonylag érintetlen szigetre, Nusa Penidára. A szigetre motorcsónakkal lehet eljutni, mely Sanurból reggel indul, és a délutáni órákban tér vissza, így akár egy egynapos kirándulást is lehet tervezni. De ha egész Nusa Penidát szeretnéd bejárni, akkor 2-3 napot is érdemes eltölteni a szigeten. Az egyik legnépszerűbb hely a Kelingking Beach, egy hihetetlen rejtett strand, mély türkizkék vízzel, púderfehér homokos parttal, a legcsodálatosabb kilátással, égbe szökő, meredek sziklákkal keretezve. Itt úgy érzi magát az ember, mintha a földi mennyországba csöppent volna.

Budapestről az Emirates heti 5 járatot üzemeltet Dubajba, ahol átszállási lehetőséggel lehet tovább utazni Balira.

A járatok 16:00-kor indulnak Budapestről és helyi idő szerint 23:20-kor érkeznek Dubajba, a 02:15-kor induló csatlakozó járat pedig 15:25-kor érkezik Denpasarba. Az átszálláshoz számos további lehetőség közül lehet választani, így akár jut idő Dubajt is felfedezni, mielőtt tovább indulnánk Balira.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez