Bali ismét várja az utazókat

Sky Travel | 2022.02.01 | Hírek

Indonézia nyaralószigete, Bali a hét végétől újra fogadja a világ összes országából a látogatókat – közölték tisztviselők hétfőn, több mint három hónappal azután, hogy bejelentették, hogy a sziget csak egyes államok számára áll nyitva.

Bár Bali október közepén hivatalosan is megnyílt a Kínából, Új-Zélandról és Japánból érkező látogatók előtt, azóta nem indultak közvetlen járatok – nyilatkozta Sandiaga Uno turisztikai miniszter egy tájékoztatón. A Singapore Airlines pénteken közölte, hogy február 16-tól újraindítja a járatokat Szingapúrból Balira - írja a Reuters.

Az újranyitás Thaiföld és a Fülöp -szigetek hasonló bejelentéseit követi, amelyek decemberben felfüggesztették a karanténmentességet a COVID-19 omikron változata gyors terjedése okozta kezdeti bizonytalanság miatt.

A döntés annak ellenére született, hogy Indonéziában januárban folyamatosan nőtt a COVID-19 megbetegedések száma, miközben a tavalyi év második felében még sikerült megfékezni a járvány felfutását. Az egészségügyi hatóságok a mostani hullámot az omikron variáns terjedésének tulajdonították.


A széleskörű turisztikai lehetőségeiről ismert Bali 2019-ben 6,2 millió külföldi látogatót vonzott, de a szigorú pandémiás beutazási korlátozások tönkretették a turizmusát, amely békeidőkben a gazdaság 54%-át teszi ki.

Luhut Pandjaitan kabinetfőnök arról tájékoztatott, hogy február 4-től a koronavírus ellen beoltott nemzetközi látogatóknak továbbra is 5-7 napos karantént kell tartaniuk a beutazás után, csak ezt követően utazhatnak szabadon az országban.

A múlt héten Indonézia két Szingapúrhoz közeli szigetet nyitott meg a városállamból érkező látogatók előtt.

 

(forrás:turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez