Bali betiltja a hegymászást és a túrázást a szent hegyein

Sky Travel | 2023.07.10. | Hírek

A délkelet-ázsiai sziget népszerű úti cél csodálatos tengerpartjai és vulkanikus hegyei miatt. Mostantól azonban azokat a turistákat, akik megmásszak a hegyeket, kiutasíthatják Baliról.

Az indonéziai Bali nem véletlenül vonzza a turistákat, elvégre vulkanikus hegyei, hatalmas rizsföldjei és strandjai elképesztő látványt nyújtanak. A hegyeket azonban szentnek tartják, így azonnali hatállyal betiltották a hegymászást és a túrázást. A korlátozás Bali mind a 22 hegyére érvényes, így a Batur-hegyre is, ahol eddig népszerű tevékenység volt napfelkeltekor túrázni – írta meg a TimeOut.

A tilalom nem csak a külföldi turistákra, hanem a belföldi utazókra és a helyi lakosokra is vonatkozik. Kivételt csupán a vallás szertatások és a természeti katasztrófák kezelésére irányuló akciók képeznek.

A tilalom nem sokkal azután született, hogy több turista is tiszteletlenül viselkedett a szent helyeken.  Bali az elmúlt időszakban több szabályt is hozott a rendetlen külföldiek miatt, nemrég megtiltotta a motorbérlést a turisták számára.

Annak ellenére, hogy a helyiek pozitívan reagáltak a tiszteletlen turisták feltartóztatására, a helyi közösségek – különösen azok, akik túravezetőként, fogadótulajdonosként és kisvállalkozóként élnek meg ezeken a hegyeken – aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a tilalom milyen hatással lesz az üzletükre.

A Bali által bevezetett szigorú szabályokról és viselkedési ajánlásokról itt írtunk korábban.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez