Az új Kajla-útlevéllel ingyenes az utazás az őszi szünetben

Sky Travel | 2023.10.24. | Hírek

Az idei tanévben újra visszatér a családok életébe Kajla kutya. Az őszi szünetben is érdemes lesz kihasználni a kedvezményes programlehetőségeket és a közösségi közlekedést választani az utazásokhoz.

Minden alsó tagozatos gyermek, új, világoszöld Kajla-útlevelet kap, amivel díjmentesen utazhat a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz belföldi, helyközi járatain az október 28-tól november 5-ig tartó őszi szünetben.

A Kajla útlevéllel az iskolások a teljes szünet alatt ingyen utazhatnak belföldön, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton. Ehhez a világoszöld Kajla útlevél mellett a diákigazolványra vagy személyi igazolványra van szükség, amivel kiváltható a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes Kajla jegy.

Az őszi szünetben ismét elérhető a „KajlaBalaton24 jegy", mely az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, legkésőbb november 5-én, éjfélig.A kedvezményes jeggyel ez idő alatt korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred–Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-START Szabadbattyán–Tapolca, Szabadbattyán–Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy–Sümeg közötti vonalain, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton.

A Kajla útlevéllel a „Díjmentes Kajla TramTrain A-B-C zónajegy" is megváltható.

A tikett az utas által megadott időponttól egy óráig érvényes, ezalatt egyszeri utazást biztosít Szeged–Algyő–Hódmezővásárhely vasútállomások között a TramTrain járatokon, a 135-ös vasútvonalon közlekedő vonatokon Szeged–Hódmezővásárhely vasútállomások között, valamint Hódmezővásárhelyen a Volánbusz helyközi csatlakozó járatain.

 

Jegyváltási információk

A díjmentes utazásra szóló vasúti Kajla jegyet előre meg kell váltani, melyre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikáción keresztül van lehetőség.

A jegyet egyútra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, helyjegyköteles vonatokra az adott vonatra érvényes helyjegyet meg kell váltani a díjmentesen utazó gyermek részére is. A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

A korábbi sárga, sötétkék és világoskék útlevelek ingyenes utazásra már nem jogosítanak.

Idei újdonság az „Ovis kajla Útlevél", amit az óvodások számára lehet igényelni, ez névre szóló, és kizárólag Kajla pecsét gyűjtésére szolgál, hiszen a díjmentes utazási kedvezményre az óvodások 6 éves korukig alanyi jogon jogosultak.

A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a kajla.hu oldalon érhetők el.

Idén, a tavaszi és nyári szünetben összesen közel 168 ezer utazás történt MÁV-VOLÁN-csoport járatain valamely Kajla termék felhasználásával.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez