Az éjszakai repülési korlátozások enyhítésével kezelnék a reptéri káoszt Angliában

Sky Travel | 2022 06.28. | Hírek

A brit kormány azt fontolgatja, hogy átmenetileg enyhíti az éjszakai repülésre vonatkozó korlátozásokat, így csökkentve az utóbbi időben tapasztalt késéseket és káoszt a repülőtereken.

A The Sunday Times arról számolt be, hogy a javaslat a légiközlekedési ágazatban a munkaerőhiány és az esetleges sztrájkok miatti növekvő aggodalom közepette született - számolt be róla a TTG.

A tisztviselők állítólag aggódnak, hogy egyre több az olyan repülőtér, ahol túl kevés a poggyászkezelő ahhoz, hogy megbirkózzanak az utasok számának növekedésével.Grant Shapps közlekedési miniszter állítólag fontolóra veszi a terveket, amelyek célja, hogy a nyomás enyhítése érdekében hosszabb időközöket engedélyezzenek a járatok indulása között.

Bár az éjszakai járatokra nem vonatkozik általános tilalom, néhány repülőtéren, például a Heathrow-n a kormány korlátozásokat vezetett be. Ezek közé tartozik a repülőtér által bizonyos időpontok között megengedett zajszint, valamint a nap bizonyos időszakaiban engedélyezett fel- és leszállások száma.

(forrás: Turizmus.com) 

Vissza a hírekhez