Az ausztriai nyaralásokat is egyre később foglalják le a vendégek

Sky Travel | 2023.03.21. | Hírek

Az ausztriai nyári turisztikai szezonban megfigyelhető trendeket összegzi az Österreich Werbung jelentése.

Érdekes összefüggések és megállapítások olvashatóak ki az Österreich Werbung jelentéséből, amely a nyári turisztikai szezonban megfigyelhető trendeket összegezte – írja a GD Consulting blogja.

A T-MONA elemzés 24 ezer egyéni vendégmegkérdezésen alapuló turisztikai információs rendszer, amelyet az Österreich Werbung, az ágazati minisztérium, valamint kilenc osztrák tartomány turisztikai hivatala üzemeltet annak érdekében, hogy minél átfogóbb képet kaphasson a vendégek elvárásairól.

A nyári utazási trendeket vizsgáló, aktuális felmérésből megtudható, hogy az elmúlt években extrém mértékben kitolódott a nyári üdülés foglalásának időpontja. A világjárvány idején meghonosodott trendnek megfelelően a nyaralások esetében is egyre inkább megfigyelhető a rövid távú foglalás, a vendégek több mint negyede csupán pár héttel a nyaralás megkezdése előtt foglal szállást. Az „utolsó pillanatban” foglalók aránya pedig egy év alatt további 5 százalékponttal nőtt.

Az elemzés rámutat arra is, hogy az Ausztriában nyaraló vendégek naponta átlagosan 163 eurót költenek fejenként. A nyaralók átlagéletkora közel 51 év, 42 százalékuk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, továbbá 41 százalékuk visszatérő törzsvendég. 78 százalékuk saját autóval érkezik, és közel egyharmaduk négycsillagos szálláshelyen foglal szállást, amely a legnépszerűbb szállásforma körükben.

Az ausztriai nyaralás minőségével való elégedettség igen magas, összértéke a magyar iskolai értékelés szerint 4,5 – azaz jeles – a jelentés alapján.

 

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez