Ausztráliába ismét szabad az út

Sky Travel | 2022. 02. 22. | Hírek

Ausztrália ismét fogad külföldi turistákat, erre 2020 márciusa óta nem volt példa. Az első járat Los Angelesből érkezett.

Az ország a járvány miatt zárta le a határait 702 nappal ezelőtt, az egyik legszigorúbb beutazási szabályokat rendelte el a világon, Új-Zélandhoz hasonlóan. Sokáig az ausztrál állampolgárok sem térhettek haza, és a szövetségi államok között sem lehetett repülni, adja hírül az airPortal.hu szakmai site.

A Qantas már novemberben újraindította néhány nemzetközi járatát, de ezeken csak az ausztrál állampolgárok, a tartózkodási engedéllyel rendelkezők, illetve a kivételek alá esők utazhattak.

Mostantól azonban minden külföldi előtt megnyílnak a határok, a kétszer oltottaknak nem kell karanténba vonulniuk, és beutazási engedélyt sem kell kérniük, de indulás előtt 24 órával, illetve 72 órával elvégzett antigén- vagy PCR-teszt negatív leletét fel kell mutatniuk.

 

Az oltatlan, nem megfelelő számú vagy típusú oltással rendelkezőknek továbbra is beutazási engedély előzetes igénylése szükséges, és az érkezési tagállam szabályai szerint 7-14 napra karanténba kell vonulniuk.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez