Áprilistól heti hét járattal repül az El Al Tel-Aviv és Budapest között

Sky Travel | 2022. 02. 25. | Hírek

Az izraeli légitársaság jelenleg heti hat alkalommal, áprilistól pedig hétfőnként a reggeli mellett már esténként is indít járatokat a két város között.

Izrael fokozatos újranyitásától a két ország közötti turistaforgalom további élénkülését várják – mondta el Váradi János, az El Al magyarországi képviseletének vezetője a légitársaság utazásszervező partnereinek rendezett informális reggelin a budapesti Gólem Központban.

A 2020. márciusi leállással a társaság nehéz pénzügyi helyzetbe került, a megoldást végül az jelentette, hogy új befektetőé lett a többségi tulajdon, és az izraeli állam is tulajdonrészt szerzett a légitársaságban, így az állami kölcsön felvétele is lehetővé vált, a járatok pedig újraindulhattak.

Egyelőre a válság előtti helyzet csak részben állt helyre, a teljes flotta még nem repül, és a korábbi hatezerrel szemben egyelőre négyezer munkatárssal működik az izraeli légitársaság. A budapesti iroda az átlagosnál jobb helyzetben van, itt szinte minden kolléga továbbra is a cégnél dolgozik – mondta a képviselet-vezető.

Az El Al jelenleg heti hat alkalommal indít reggeli járatokat, áprilistól pedig a nyári menetrend szerint hétfő esténként is repül majd a két város között. Júniustól október végéig pedig már heti nyolc járat van tervben.

Izrael szándéka szerint március 1-jétől megnyitja határait minden turista előtt, függetlenül az oltási státuszuktól. A beutazóknak minden esetben szükségük lesz az indulás előtt és az Izraelbe érkezés után egy-egy negatív PCR-tesztre. Az indulás előtti PCR teszt hivatalos antigénteszttel is helyettesíthető. A Tel-Avivba érkezést követően a teszt eredménye jellemzően 24 órán belül megérkezik, ezt az időszakot karanténban kell tölteniük a beutazóknak.

A szakember emlékeztetett, hogy a december 22-i kényszerű leállásig az El Al kiugró forgalmat produkált: heti hat járatuk közlekedett Tel-Aviv és Budapest között, 80 százalék fölötti kihasználtsággal.Az El Al mellett további öt légitársaság is repül a két ország között, ez idáig túlnyomó többségben izraeli utasokkal. Ezzel a Tel-Aviv–Budapest útvonal ősszel a Budapest Airport egyik legjobban teljesítő útvonala lett.

Ugyanakkor a pandémiát megelőző időszakhoz képest összességében kevesebb mint a felére esett vissza az El Al forgalma, úgyhogy az előttünk álló hónapok bőven rejtenek növekedési lehetőséget.

A korábbi 80 százalékhoz képest jelenleg az utasok 95 százaléka izraeli, ezen az arányon is szeretne változtatni az El Al magyarországi képviselete.

 

„Teli gépekkel repülünk, nem tudunk és nem is akarunk árversenybe szállni a többi légitársasággal, hiszen hagyományos repülőtársaságként más szolgáltatási színvonalat biztosítunk: ár-érték arányban és szolgáltatásaink minőségében is a lehető legjobbra törekszünk. Izraeli utasainkat szeretnénk megtartani, és a kapacitás növelésével minél több magyar utazónak is lehetőséget biztosítani a kellemes és kényelmes repülésre” – hangsúlyozta Váradi János.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez