Áprilisra halasztják a riói karneváli felvonulást

Sky Travel | 2022. 01. 26. | Hírek

Az utcai karnevál lemondása után a szambaiskolák felvonulását is elhalasztja Rio de Janeiro – jelentette be Twitteren a brazil város vezetése.

Rio de Janeiro vezetése helyi idő szerint péntek este jelentette be Twitteren, hogy a Covid-19-megbetegedések növekvő száma miatt április 21-re, a 18. századi szabadságharcos, Tiradentes ünnepére halasztják a szambaiskolák világhírű felvonulását – írja az rnd.de.

Elhalasztja a programjait Brazília legnépesebb városa, São Paolo is. A bejelentésre a két város polgármesterei és az önkormányzatok egészségügyi osztályvezetői, valamint a szambaiskolák szövetségeinek vezetői közötti megbeszélést követően került sor. A Folha de S.Paulo című újság szerint Daniel Soranz, Rio önkormányzatának egészségügyi osztályvezetője reményét fejezte ki, hogy áprilisig alábbhagy a jelenlegi, omikron által okozott járványhullám.

Brazíliában szombaton ismét több mint 200 ezer új megbetegedést jelentettek, ilyen magas számra három nappal korábban, szerdán volt először példa a pandémia helyi történetében. A dél-amerikai országban eddig 623 ezren haltak meg Covid-19-fertőzés következtében, ennél több áldozata csak az USA-ban van a járványnak. A mintegy 210 milliós lakosság közel 70 százaléka kapott eddig két oltást, a harmadikat mintegy 30 millióan kapták már meg.

Az utcai karnevált a hónap elején mondta le a riói polgármester, Eduardo Paes, immár másodszor. A szambaiskolák tavaly ugyancsak elhalasztott, és utána lemondott felvonulását azonban egészen most péntekig meg akarták tartani február végén és március elején, azzal az indokkal, hogy ezeken az eseményeken egyszerűbb ellenőrizni a járványügyi előírások betartását.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez