Ankara és Budapest között indulhat közvetlen légi járat jövőre

Sky Travel | 2023.09.22. | Hírek

Látványos fogadással ünnepelte a hazánk és Törökország közötti rendszeres légi járatok indulásának 25. évfordulóját a Turkish Airlines a Matild Palace-ban. Az eseményen elhangzott, hogy megvan a szándék az Ankara és Budapest közötti rendszeres közvetlen légi kapcsolat kialakítására.

Elsőként Yahya Zahid Sensoy, a légitársaság magyarországi képviseletének vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd átadta a szót a Török Köztársaság nagykövetasszonyának, Gülşen Karanisnak. A diplomata felidézte, hogy 25 évvel ezelőtt, amikor cserediákként Németországba repült Isztambulból, akkor Budapesten keresztül a Malév járatával utazott.

Akkor nem gondolta volna, hogy a 25 évvel ezelőtt még kicsinek számító Turkish Airlines lesz mára Európa legjobb légitársasága, amely a világ legtöbb országába indít járatokat.

Karanis asszony felidézte, hogy a Covid-járvány kitörésekor több mint 100 ezer fő repatriálásában vett részt a légitársaság. Ma pedig már több mint 120 ország több mint 300 desztinációjába repülnek.

Ezután arról beszélt, hogy idén ünnepeljük a Törökország és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóját, ebből az alkalomból számos kulturális esemény valósul meg mindkét országban.

„Reméljük, hogy ebből az alkalomból létrejön a közvetlen légi kapcsolat Ankara és Budapest" – zárta gondolatait a nagykövetasszony.

Ezután a légitársaság Dél-Európáért felelős elnök-helyettese köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve, hogy a Turkish Airlines, illetve leányvállalata, az AnadoluJet immár heti 24 járattal köti össze Isztambult és Budapestet.

Az est folyamán a vendégek megkóstolhatták a légitársaság járatain felkínált előételek választékán túl a Matild Palace séfjei által feltálalt török ételkülönlegességeket is. Később sor került az ünnepi torta felvágására, végül egy szerencsés nyertes egy isztambuli repülőjegyet nyert a sorsoláson.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez