Akadálymentesítik a Machu Picchut

Sky Travel | 2023.06.30. | Hírek

Az Andokban található inka romvárosban nemsokára kialakítanak egy olyan területet, amely akadálymentesen lesz megközelíthető.

Leslie Urteaga perui kulturális miniszter néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy egy jobban megközelíthető területet alakítanak ki a romvárosban fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak és látássérültek számára – írta meg a Latina Press.

A miniszter ugyanakkor cáfolta azt a hírt, amelyet a perui külkereskedelmi és turisztikai minisztérium néhány héttel ezelőtt közölt, miszerint a közeljövőben tervezik a napi látogatói kapacitás fokozatos növelését közel 70 százalékkal.

Leslie Urteaga szerint eddig öt útvonalat hoztak létre, és problémamentesen tudják fogadni a látogatókat. A jelenlegi létszámkorlát napi 4044 látogató, és ennek még a 90 százalékát sem érték el, pedig főszezon van.

A miniszter arról is beszámolt, hogy a romvárost, amely az ország legfontosabb régészeti emlékműve, a szakemberek gondos munkájának köszönhetően sikeresen meg tudták őrizni a koronavírus-járvány alatt.  Egyben kérte az idegenvezetőket és magukat a látogatókat, hogy tartsák magukat a régészeti lelőhelyre vonatkozó belső szabályokhoz, előírásokhoz és etikai kódexhez.

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez