Adventi vendégváró újdonságok Szombathelyen

Sky Travel | 2022.12.08 | Hírek

A szombathelyi turisztikai szervezet, a Savaria Turizmus Kft. az adventi időszakban is szeretné a várost vonzóvá tenni a turisták és a helyiek számára. Az idei év sem maradhat karácsonyi újdonságok nélkül. Nézzük mire számíthatnak a vendégek és a szemfüles szombathelyiek, ha a belvárosban sétálnak.

Hangulatos karácsonyi köntösbe öltözött egy buszváró a Thököly utca 33. szám előtt a Fő tér felőli oldalon. Így nem akármilyen környezetben várhatják a szombathelyiek a karácsonyt és a buszt.

A karácsonyfa ugyan csak fotó, ahogy alatta az ajándékok is, de a plüsskanapé az valódi.  Az ötlet a Savaria Turizmus Kft. jóvoltából született meg, számos támogató segítségével. Külön köszönet illeti a JCDecaux Hungary Zrt.-t, akik engedélyezték és támogatták e nem mindennapi ötlet megvalósítását. A cél az volt, hogy egy kedves meglepetéssel szívmelengető érzést hagyjunk az emberekben, és színesebbé, kellemesebbé tegyük a várakozást.

A buszmegálló egészen december végéig adventi díszbe öltözve fogadja majd a várakozókat.S ha már a buszmegálló adventi díszben pompázik, a karácsony idén is busszal érkezik, mégpedig karácsonyi égősorokkal, girlandokkal és fagyönggyel feldíszített városnéző busszal.

A közel 1,5 órás utazás során a 100 évvel ezelőtti Szombathely története, patinás épületei és karácsonyi szokásai elevenednek meg. Mosolyra fakasztó sztorik, finomságok és rengeteg élmény és aprócska meglepetések várják az utasokat.

A karácsonyi buszjárat december 14-én és december 20-án 17:00-kor gördül ki az MMIK parkolójából a Ventoura Travel jóvoltából. Jelentkezni ezen az oldalon lehet.Természetesen nem feledkeztek meg a gyermekekről sem. December elsejétől minden kisgyermeknek lehetősége van jelképesen elpostázni karácsonyi kívánságlistáját az Északi-sarkra, egyenesen a Mikulásnak. Nincs más teendő, mint ellátogatni a szombathelyi Tourinform-irodába (Főtér–Király utca sarok), a megírt, akár borítékolt levelekkel, kérni bélyeget és pecsétet a kollégáktól, és a feladandó leveleket a Mikulás postaládájába helyezni. A többiről már a manók gondoskodnak. (A kíváncsi szülők utólag bármikor átvehetik gyermekeik leveleit és megleshetik titkos vágyaikat karácsonyra.) A Mikulással személyesen is találkozhatnak a gyerekek december 9-én pénteken 15:00- 16:00 óra között a Tourinform-irodában.Aki pedig az otthon kényelmét választja, annak ajánlják a Savaria Turizmus Kft. által minden évben sikerrel meghirdetett Savaria Kalendárium elnevezésű nyereményjátékot, melynek során egy Szombathellyel kapcsolatos helyes válaszért cserébe naponta értékes nyereményekhez lehet hozzájutni.

A nyereményjáték december 1-től december 24-ig tart, és ezen a  Facebook-oldalon érhető el. Nincs más teendő, mint lájkolni, és kommentben megadni a helyes választ, várni a másnapi sorsolást, és szerencsés esetben egy prémiumkategóriás borral, adventi asztali dísszel, vacsorautalvánnyal vagy éppen egy koncertjeggyel lehetünk gazdagabbak.

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez