A világ top 10 legnépszerűbb természeti csodája, amit egyszer látni kell

Sky Travel | 2023.11.07. | Hírek

Egy brit utazásszervező saját kutatásai alapján ranglistát állított fel a világ tíz legnépszerűbb természeti csodájáról.
 

 

Egy brit utazásszervező, a Titan Travel Instagram-bejegyzések és TikTok-videók elemzése, Google-keresési adatok és Tripadvisor-értékelések alapján ranglistát állított fel a világ tíz legnépszerűbb természeti csodájáról.

Íme a top 10 helyezett:

10. Angel-vízesés, Venezuela

A Salto Ángel a világ legmagasabb vízesése, 979 méter magasról zúdul alá. A Canaima Nemzeti Parkban található, amely 1994 óta az UNESCO-világörökség része.

9. Moher-sziklák, Írország

A lenyűgöző, meredek sziklafal nyolc kilométer hosszan húzódik a szigetország nyugati partjain, legmagasabb pontja 214 méter. A látványosság kihagyhatatlan eleme az írországi körutazásnak.

8. Nagy-korallzátony, Ausztrália

A világ legnagyobb korallzátonya az északkeleti Queensland állam partjainál található, 348 ezer négyzetkilométernyi területen. 1981 óta része az UNESCO-világörökségnek, és egyike a világ hét természeti csodájának. A korallzátony 400 korallfaj, 1500 halfaj, 4000 puhatestűfaj és a veszélyeztetett tengeri tehén otthona.

7. Mount Everest, Nepál és Tibet

A 8848 méter magas Mount Everest a föld legmagasabb hegye, a Himalája hegység része. Először Edmund Hillary és Tendzing Norgaj jutott fel a csúcsára 1953-ban. Az egyik legveszélyesebb természeti csodának számít, hiszen az évi mintegy 800 hegymászóból, aki nekivág a hegynek, átlagosan nyolcan meghalnak.

6. Matterhorn, Svájc

A Svájc egyik jelképének számító hegycsúcs 4478 méter magas, és a Jungfraujoch, valamint a Säntis mellett az ország leglátványosabb hegyei közé tartozik. Az Instagramon kb. négyszer olyan gyakran szerepel (közel 700 ezerszer), mint a Mount Everest.

5. Tábla-hegy, Dél-Afrika

A Fokváros felett magasodó hegy egyike a világ hét természeti csodájának. A tetején lévő jellegzetes, 1087 méter magas fennsíkra kötélpálya visz fel.

4. Grand Canyon, USA

Az Egyesült Államok Arizona államában található, 450 kilométer hosszú és 1,6 kilométer mély völgyszurdok évente több millió látogatót vonz, 2022-ben például 4,7 milliót.

3. Viktória-vízesés, Zambia és Zimbabwe

A világ legszélesebb (1700 méter) vízesése mesterséges határt képez Zambia és Zimbabwe között. Percenként 500 millió liter víz zúdul alá a 61 méteres mélységbe. A vízesés 1989 óta az UNESCO világörökség része.

A vízesés nevére az elemzés időpontjáig 2,6 millió alkalommal kerestek rá a Google-on, a TikTokon pedig mintegy 64 millió megtekintést kapott a látványosság.

2. Iguazú-vízesés, Argentína és Brazília

Az Iguazú Nemzeti Parkban, a trópusi esőerdő kellős közepén található látványosságot 1984-ben vették fel az UNESCO-világörökségek sorába.

A látványos, félkör alakú vízesés 80 méter magas, átmérője pedig közel három kilométer. Ez a természeti csoda főleg a Tripadvisor-értékelésekben szerepelt jól, több mint 90 százalékban „kiváló" értékelést kapott.

1. Arches Nemzeti Park, USA

Az amerikai Utah állambeli nemzeti park minden platformon jól szerepelt, az Instagramon közel 663 ezerszer posztolták. A park lenyűgöző sziklaképződményeiről ismert, több mint kétezer vörös kőboltívet csodálhatunk meg benne.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez