A vasúti turizmusban erősít a TUI

Sky Travel | 2023.07.03. | Hírek

Kiépíti vasúti turisztikai üzletágát a TUI, a cégcsoport jelenleg vegyesvállalati partnereket keres.

Vasúti üzletágat épít ki a TUI, ennek keretében az elkövetkező öt évben tíz európai vasúti turisztikai útvonal létrehozását célozza meg az utaztató. Sebastian Ebel, a TUI Group vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy jelenleg potenciális vegyesvállalati partnerekkel tárgyalnak külföldön abból a célból, hogy európai hálózatot építsenek ki a vasúti turizmus bonyolítására – írja a trvlcounter.de.

Az elmúlt télen mintegy tesztelésképpen hetente közlekedett egy TUI-vonat, a TUI Ski Express Hollandia és több ausztriai síterep között. A vonat Amszterdamból vagy Utrechtből indult péntek este, és szombat reggelre ért Ausztriába, majd kettéágazva számos síterepet érintett Tirol és Salzburg tartományban. Az utasok vásárolhattak csak vonatjegyet, de komplett csomagot is a vonatúttal, szállással és síbérlettel.

A TUI City Expressel idén nyáron Prágába vagy Drezdába lehet utazni Hollandiából, szintén éjszakai vonatokkal. A városnéző utazás négy éjszakás, ebből két éjszakát a vonaton töltenek az utasok. A vonatok ülései éjszakára fekvőhellyé alakíthatók, helyeket többféle kategóriában lehet foglalni.

A német utazóknak osnabrücki és hannoveri felszállással kínálják a TUI City Express vonatokat Prágába.

A hasonló vonatoknak nagy hagyománya van a TUI-nál, a hetvenes évek végétől a kilencvenes évek közepéig német nyaralók milliói utaztak a TUI Ferien Expressel, és az utaztató más európai piacain, így Nagy-Britanniában és Svédországban is sikeresek voltak a nyaralóvonatok – olvasható a TUI Group weboldalán.

(forrás:Turizmus.com)

Vissza a hírekhez