A szezonalitás csökkentését reméli fejlesztésétől a nyírbátori fürdő

Sky Travel | 2023.04.24. | Hírek

Nettó 530 millió forintot nyert Sárkány Wellness és Gyógyfürdő Nyírbátor bővítésére a település önkormányzata. A fürdő kínálatát elsősorban a családos vendégkör igényei szerint gazdagító fejlesztések az ősz folyamán kezdődhetnek el.

„Az önkormányzat az EU-s strukturális alap megyei TOP PLUSZ forrásra pályázott turisztikai attrakciók fejlesztésére. Az elnyert pályázati forrás nettó 530 millió forint” – tájékoztatta szerkesztőségünket Máté Antal, a település polgármestere. A beruházás során növelik a létesítmény kapacitását és a családbarát szolgáltatások köre is bővül.

„A legnagyobb kihívásunk jelenleg, hogy megfelelő vendégszámot a létesítmény elsősorban a szünidő alatt és a hosszú hétvégeken produkál. A célunk, hogy a főszezonon kívül és hétköznapokon is növelni tudjuk látogatóink számát” – tájékoztatott a polgármester.

A négy elemből álló pályázat megvalósítása során bővítik a gyógyfürdő épületét és az új területen játszóházat alakítanak ki a gyerekek számára. A strand területén egy másik, vizes játszótér létesül, sor kerül a gyógymedence teljes átépítésére, vízforgató kialakítására, a medenceteret pedig kettéosztják, hogy különböző hőmérsékletű gyógyvízben biztosítsanak lehetőséget a fürdőzésre. Mindezek mellett online jegyvásárló rendszert is kiépítenek.

Az ütemezéssel kapcsolatban megtudtuk, hogy a strand területén tervezett vizes játszótér a nyár közepére elkészülhet, hogy azt a vendégek már idén használni tudják.A külső gyógymedence átépítése, az épület bővítése és benne a játszóház kialakítása szeptemberben kezdődik, így a fejlesztés nem érinti a nyári strandszezont és az egész évben működő gyógyfürdő ősszel is zavartalanul üzemelhet.

A fürdő 2022-ben közel 71 ezer vendéget fogadott, reményeik szerint a javuló szolgáltatásokkal és célzott marketingeszközökkel a tavalyi eredményt – a januártól márciusig tartó zárva tartás ellenére - a látogatók számában idén is hozni tudják.

A 2022-ben elért, 203 millió forint helyett az idei évben a bevételt 250 millió forint felett várják.A polgármester szerkesztőségünknek elmondta, jelenleg alacsony a helyi lakosok száma a fürdőben, ezt mindenképpen szeretnénk a jövőben növelni.

„Túlnyomórészt magyar vendégek érkeznek a Sárkányfürdőbe, a fejlesztés azt is segíti, hogy a későbbiekben a környező országokból is minél nagyobb számú vendéget tudjunk fogadni” - hangsúlyozta. A teljes szezont nézve jelenleg a belépők 70 százaléka belföldi vendég, ezen belül 10 százalék a nyírbátoriak aránya. A külföldi vendégek túlnyomórészt Romániából érkeznek.

(forrás: Turizmus.com) 

Vissza a hírekhez