A MUISZ fokozott körültekintésre hívja fel a figyelmet az utaztató kiválasztásánál

Sky Travel | 2022. 09.02 | Hírek

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) az utazások számának jelentős növekedésével fokozott körültekintésre hívja fel az utazók figyelmét az utazási szolgáltatás kiválasztásakor a Lagun Travel csődje kapcsán.

Az Országos Sajtószolgálaton keresztül közzétett felhívás aktualitását a magyar piacon egzotikus utazásokat értékesítő Lagun Travel csődje adja. A Seychelle-szigeteken bejegyzett vállalkozás nem rendelkezett magyarországi, Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) által kiadott bejegyzési számmal, és a magyar jogszabályoknak megfelelő vagyoni biztosítékkal sem.

A közlemény szerint "fontos elkerülni a leginkább közösségi médiában hirdető, magukat utazási szakértőként feltüntető, utazásokat jogosulatlanul szervező egyéni kezdeményezéseket."

A MUISZ felhívja az utazók figyelmét, hogy csak olyan utazási irodával utazzanak, amelyik a BFKH által kiadott regisztrációs számmal rendelkezik (a szolgáltatók listája megtalálható a szervezet honlapján a nyilvántartások menüpontban).

Egy esetleges fizetésképtelenség esetén az érintett utasok hazaszállítására és az itthon maradottak kártalanítására az irodák vagyoni biztosítéka nyújt fedezetet, melynek jogszabályban meghatározott összegét a hatóság rendszeresen ellenőrzi – hangsúlyozza a MUISZ.

A szövetség arra is felhívja a figyelmet, hogy a részvételi díj fizetése előtt az utas körültekintően olvassa el az utazásszervező általános szerződési feltételeit.

(forrás: Turizmus.com) 

Vissza a hírekhez