A lengyel nagykövetség előtt láthatók az ország nemzeti parkjai

Sky Travel | 2022.12.08 | Hírek

A lengyel nemzeti parkokat bemutató fotókiállítás látható a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége kerítésén.

A Nagykövetség által szervezett szabadtéri kiállításon a Lengyel Turisztikai Szervezet (POT) által rendelkezésre bocsátott 24 nagyméretű fénykép mutatja be a lengyel nemzeti parkok sokszínűségét, a magyar és angol nyelvű leírásoknak köszönhetően pedig az egyes természeti tájak történetével, állat- és növényvilágával, valamint egyéb jellegzetességeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. A kiállítást Sebastian Kęciek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete nyitotta meg, aki elmondta, hogy a Magyarországtól nem is oly messze fekvő Lengyelország számos, még nem egészen felfedezett turisztikai gyöngyszemet tartogat a magyar látogatók számára, egyben emlékeztetett a változatos hegyekben, erdőségekben, lápokban, tóvilágban és tengerpartokban gazdag lengyel tájak szépségeire.A kiállítás hivatalos megnyitóján részt vettek a magyar turisztikai sajtó, a lengyel diplomácia, a lengyel és a magyar turisztikai ágazat, valamint a Magyarországon dolgozó lengyel és magyar vállalkozók képviselői. Jelen volt Visegrád és Diósjenő polgármestere is, mivel a kiállítás 2023-ban ezekbe a városokba is ellátogat.

A kiállítás jövő év június közepéig látható a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége kerítésén a VI. kerületben, a Városligeti fasor és a Bajza utca sarkán.

A lengyel tájakról készült természetfotókat ezt követően több városban is bemutatják, többek között Veszprémben, amely 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa címet fogja viselni.

 
(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez