A hétvégén ismét megnyílik a Sándor-palota a nagyközönség előtt

Sky Travel | 2023.09.12. | Hírek

Vasárnap, szeptember 17-én ismét megnyílik a köztársasági elnök hivatalának otthont adó budavári Sándor-palota a nagyközönség előtt, a kulturális örökség napja alkalmából.

Novák Katalin köztársasági elnök a Facebookon jelentette be hétfőn, hogy a Sándor-palota ingyenesen látogatható bárki számára,

vasárnap 10 és 18 óra között lehet megtekinteni. A belépés érkezési sorrendben történik.

A nyílt nap programjai a palota előtti Szent György téren kezdődnek, délben zenés őrségváltás zajlik Budapest Helyőrségzenekara részvételével, 10 órakor és 14 órakor pedig a Magyar Honvédség Központi Zenekara térzenével várja a közönséget.

Az érdeklődők megismerkedhetnek továbbá a Sándor-palota történetével és megtekinthetik azt a szalont is, amelyben Novák Katalin négyszemközti megbeszélést folytatott Ferenc pápával a katolikus egyházfő magyarországi látogatása idején és azt is megtudhatják, hogy a köztársasági elnök hol fogadja a Magyarországra látogató államfőket, vagy épp hol adja vagy veszi át a nagykövetek megbízóleveleit - ismertették.

Körbejárhatók olyan, évszázadokon át reprezentatív funkciót betöltő történelmi helyiségek is, mint a Tükörterem, a Mária Teréziát ábrázoló festménnyel díszített Vörös szalon, a Gobelin- vagy Boucher-teremnek is nevezett neobarokk bútorzatú Kék fogadószalon és az Empire szalon is.

 

A Sándor-palotát Novák Katalin elnöki beiktatásán és az esemény évfordulóján, idén májusban is szabadon lehetett látogatni, előbbi alkalommal közel hatezren tekintették meg az épületet.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez