A fertődi Esterházy-kastélyba költözik a Cziffra Fesztivál júliusban

Sky Travel | 2023.07.07. | Hírek

A fertődi Esterházy-kastélyban háromnapos programsorozattal várja a közönséget a Cziffra Fesztivál július 14. és 16. között.

A szervezők közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a Cziffra Fesztivál évek óta támogatja a jövő előadóművészi generációját, nemcsak anyagi és erkölcsi elismerésekkel, hanem fellépési lehetőségekkel és szakmai mentorálással is, segítve kibontakozásukat.

Az első este koncertjén így a tehetséggondozás jegyében három fiatal muzsikus mutatkozik be a barokk-rokokó kastélyban: Rusvai Bence, Yang Sichen, és Nguyen Phan Minh Hoang.

Másnap a Sárik Péter Trió műsorában nemzetközi slágerek dzsesszfeldolgozásai hangzanak el. A produkcióban a trió Szőke Nikolettával Cziffra György bárkorszakát megidéző dalokat állít színpadra, külön a koncertre összeállított új repertoárral.

Előadásuk révén a közönség új szemszögből ismerheti meg a közkedvelt dalokat, egyszerre kóstolhat bele a kortárs dzsessz, a popzene és az improvizáció világába.

A háromnapos programsorozat az olasz klarinétművész Maurizio D'Alessandro és Balázs János zongoraművész közös hangversenyével zárul, a két előadóművész először lép együtt színpadra. A koncerten Weber, Burgmuller, Bassi, valamint Liszt és Chopin műveit hallhatja a közönség.
A Cziffra György életét bemutató, Cziffra100 - Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilmet mindhárom nap délután öt órától vetítik díjmentesen a kastélyban.
A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával jött létre Cziffra György születésének századik évfordulója alkalmából, a zongoraművész sorsának és művészetének széleskörű megismertetése céljából. A Cziffra Fesztivál programjait a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. 

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez