A düsseldorfi reptéren ingyen foglalhatunk időpontot a biztonsági ellenőrzésre

Sky Travel | 2023.03.31. | Hírek

A düsseldorfi repülőtéren új, ingyenes szolgáltatásként idősávot lehet lefoglalni a biztonsági ellenőrzésre.
 

A március 28. óta elérhető szolgáltatást a felszállás előtt legfeljebb 72, de legalább egy órával – illetve olyan utasok esetén, akiknek még útlevél-ellenőrzésen is át kell esniük, legalább 90 perccel – lehet lefoglalni. Foglalásonként öt személy használhatja az adott negyedórás idősávot – áll a repülőtér tájékoztatójában.

Az utasok a foglalás birtokában a DUSgateway-en, egy külön átjárón keresztül jutnak el a B beszállókapunál található utasbiztonsági ellenőrző pontokhoz. A DUSgateway közvetlenül a központi elsőbbségi sáv mellett található, amelyen a légitársaságtól kapott elsőbbségi státusszal lehet átmenni az ellenőrző pontokhoz.

A foglalás automatikusan szinkronizálódik a beszállókártyával. Ez azt jelenti, hogy az utasoknak az automata beszállókártya-ellenőrzéskor csak a check-innél kapott kódot kell bemutatniuk.

A szolgáltatás lefoglalásakor az e-mail-cím mellett az utazás időpontját, az úti célt, a légitársaság nevét, a járatszámot és az utazók számát kell megadni. Az idősávot a kiválasztott időpont előtt öt perccel lehet elkezdeni használni, és az idősávot követő ötödik percig érvényes.

„Ezzel a szolgáltatással felkínáljuk az utasoknak a lehetőséget, hogy megbízhatóbban tudják tervezni tartózkodásukat a repülőtéren” – magyarázza Henning Pfisterer, a repülőteret üzemeltető Flughafen Düsseldorf GmbH légiközlekedési igazgatója. Mint hozzátette, a DUSgateway segíti az utasáramlás célzottabb irányítását és az utasellenőrző pontok egyenletesebb kihasználását, így fontos építőköve annak az átfogó intézkedési programnak, amelynek révén a repülőtér nagyobb stabilitást kíván elérni az operatív folyamatokban.

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez