A debreceni reptéren nyit ibis Styles-szállodát az Accor – látványtervek

Sky Travel | 2023.10.06. | Hírek

Bővíti portfólióját Magyarországon az Accor, a szállodaüzemeltető vállalat a debreceni repülőtéren nyit ibis Styles-szállodát 2025 második felében.

"Az Accor megerősíti vezető pozícióját a közép- és kelet-európai szállodaiparban. Kelet-Magyarország egyik legnagyobb befektetési és fejlesztési csoportjával, a Xanga Csoporttal kötött megállapodásnak köszönhetően a szállodaüzemeltető vállalat Magyarország második legnagyobb városában nyit ibis Styles-hotelt, amely az első szálloda lesz az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében" – írja közleményében az Accor.

„Debrecen jelentős szabadidős és kulturális célpont Magyarországon, valamint a keleti régió kulcsfontosságú üzleti és gazdasági központja, hatalmas gazdasági fejlődési potenciállal – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója. – Egyedülálló lehetőség számunkra, hogy márkánk fémjelzi majd a Debreceni Nemzetközi Repülőtér első szállodáját, és – a Mercure Debrecen közelmúltbeli megnyitását követően – megszilárdíthatjuk debreceni jelenlétünket, tovább bővítve regionális hálózatunkat.”

„A XANGA több mint két évtizede foglalkozik kulcsrakész ipari és logisztikai létesítmények bérbeadásra történő fejlesztésével. Számos nemzetközi cég számára tettük lehetővé, hogy Debrecenbe telepítse üzleti tevékenységét. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér korábbi üzemeltetőjeként cégcsoportunk mindig is elkötelezett volt a környék infrastruktúrájának fejlesztése iránt. Az elmúlt évtizedben ott kialakított több mint 30 ezer négyzetméternyi cargo, logisztikai és irodaterület mellett most a repülőtér üzleti környezetét bővítjük egy új szállodával, amelyre a város élénk gazdasági élete miatt egyre nagyobb szükség van” – mondta Herdon István, a XANGA Befektetési és Fejlesztési Csoport vezérigazgatója.

Az új építésű szálloda négy emeleten 73 modern, kényelmes szobával és 20 apartmannal rendelkezik majd. A vendégek éttermet, bárt és kávézót is igénybe vehetnek, az üzleti utazók számára pedig tárgyalóhelyiségek állnak rendelkezésre. A szálloda a tervek szerint 2025 második felében nyílik meg.

Debrecen az elmúlt években számos nagyszabású regionális, országos és nemzetközi kulturális, sport- és üzleti rendezvénynek adott otthont. A város a régió gazdasági fejlődésének motorja: 2015 óta közel 18 500 új munkahely jött létre, és több mint 12 milliárd euró működőtőke érkezett a városba, köztük a BMW Group új, ipar 4.0-ás iFactory-je. A Financial Times 2021-ben Debrecent a világ első tíz városa közé sorolta az összesített FDI stratégia kategóriájában.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér Magyarország második legfontosabb nemzetközi repülőtere, dinamikusan növekvő utasforgalommal. A rekord utasszám 2019-ben, a Covid-19-járvány előtti utolsó évben volt, amikor a repülőtéren 600 ezer utas fordult meg. A 2022-ben regisztrált utasok száma meghaladta a 250 ezret, a 2023-ra várható utasszám 300 ezer. Iparági becslések szerint az utasforgalom 2025 körül állhat vissza a 2019-es szintre, 2030-ig pedig elérheti a 1,5-2 milliót.

Az ibis Styles-szállodák nemcsak egyedi dizájnjukról, hanem a felejthetetlen élményígéretről is híresek. Ennek megfelelően minden szállodában más és más, pontosan kidolgozott vezérmotívumot találunk. A márka szállodái pozitív, optimista légkört biztosítanak, modern környezetben. A több mint 45 országban, több mint 560 helyszínen működő ibis Styles-szállodák mindenki számára nyújtanak valami különlegeset – legyenek a vendégek párok, családok, barátok, vagy üzleti utazók.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez