A berlini repülőtér új arcfelismerő szolgáltatást vezet be

Sky Travel | 2023.05.18. | Hírek

A Berlin Brandenburgi repülőtér és a Lufthansa Csoport új biometrikus szolgáltatást vezet be, amely kiváltja a beszállókártyák felmutatásának szükségességét a repülőtéri utazás különböző szakaszaiban.

A „BER Traveller” kezdeményezés kezdetben lehetővé tette a Lufthansa Group HON Circle és Senator tagjainak, hogy az érvényes beszállókártya felmutatása helyett arcfelismerés segítségével lépjenek be az elsőbbségi biztonsági sávokba – adta hírül a Business Traveller.

A szolgáltatás igénybevételéhez a jogosult tagoknak egyszeri regisztrációt kell végezniük biometrikus adataikról a FastID alkalmazáson keresztül.

A Lufthansa közölte, hogy a személyes és biometrikus adatokat decentralizáltan tárolják az utasok alkalmazásában, és a felhasználók minden utazás előtt eldönthetik, hogy a következő járatukon is igénybe kívánják-e venni a szolgáltatást. A repülési adatokat és a biometrikus azonosítókat ezután titkosított formában továbbítják a FastID-nek, a repülőtéren készült fényképekkel együtt az összehasonlításhoz. Az adatokat a FastID a repülés után törli.

A cél az, hogy a szolgáltatást kiterjesszék az önkiszolgáló berendezések használatára, valamint a kapukon történő beszállásra és a várótermekbe való belépésre is.

Thomas Hoff Anderson, a Flughafen Berlin Brandenburg GmbH üzemeltetési igazgatója a hírt kommentálva elmondta: "Örülünk, hogy meggyőzhettük a Lufthansa Csoportot, az egyik legfontosabb ügyfelünket, hogy az arcfelismerés nagy lehetőségeket rejt a BER-en történő intelligensebb utasforgalmi folyamatokban. Ez jó alapot jelent ahhoz, hogy az új BER Traveller terméket más légitársaságok utasainak is kínálhassuk. A FastID a megfelelő partner ahhoz, hogy a digitális arcfelismerésben rejlő lehetőségeknek köszönhetően gyorsabbá és egyszerűbbé tegyük az indulást."

 

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez