2023 legjobb halas street foodját is megkóstolhatjuk a siófoki Halfesztiválon

Sky Travel | 2023.09.21. | Hírek

Október elején ismét a balatoni halé a főszerep a X. Siófoki Halfesztiválon, ahol színes családi és gyermekprogramok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, Fish Food verseny, halkülönlegességek várnak minden korosztályt.

Az október 6 és 8. közötti X. Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival, esti koncertjeivel – Vad Fruttik, Első Emelet – hozza el a fesztiválok hangulatát, kiegészítve a halas ízek világával.

Az idei év újdonságaként bemutatkozik a fesztiváltéren a házigazda Siófok, Magyarország „Halas városai" közül pedig Baja, Mohács és Szeged, a városok különleges halételekkel készülnek az eseményre.A települési standokon nyereményjátékokkal, aktivitásokkal és egyedi gasztroélménnyel találkozhatnak a látogatók.Szombaton Hal Piknik civil főzőverseny a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. támogatásával, vasárnap Fish Food verseny tölti meg a napot. A Fő teret beborító gasztro kínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf által vezetett zsűri választja ki a 2023-as év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat – tájékoztatta lapunkat a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal.

A település az őszi Balaton gasztrofővárosa szeretne lenni.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez