2023-ban is újdonságokkal várja a látogatókat Dubaj

Sky Travel | 2023.01.23 | Hírek

Dubajban idén sem állnak le a fejlesztések. Kedvcsinálóként összegyűjtöttünk néhány újdonságot az utazás tervezéséhez.

A szupersikeres 2022-es év után sem áll le az Emirátus a fejlesztésekkel, újdonságokkal. A turizmus már régóta az egyik legfőbb húzóágazat, és az újabb és újabb grandiózus célok eléréséhez bizony szükségesek ezek a beruházások. Mi is igyekszünk időről időre beszámolni az újdonságokról, hogy ezzel is kedvet csináljunk egy dubaji utazáshoz.

Higgyék el, hogy érdemes, hiszen bőven van itt látnivaló a sivatagon kívül is.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb szenzációja kétségkívül az EXPO 2020 volt. Nem mindenki volt olyan szerencsés, hogy eljusson a világkiállításra, számukra azonban vigasz lehet az EXPO City megnyitása. A Mobilitás és a Fenntarthatóság pavilonok újra nyitva állnak a látogatók előtt, és üzemel a Garden in the Sky is. Maga az EXPO City pedig a fenntarthatóság jegyében számtalan különböző szórakoztató programot, élmény kínál gyerekeknek-felnőtteknek egyaránt.

A Dubajnak ítélt díjak egyike a legjobb télből a nyárba desztinációért kapott elismerés. Dubaj esetében igaz, hogy itt nem csak a tengerparti pihenésről szól a nyaralás. Nyilván fantasztikus partszakaszok, vízi sportok várják a tengerpartok szerelmeseit, de Dubaj híres a megszámlálhatatlan programról és látványosságról is.

Az idei év is egy ilyen látványossággal indult: megnyílt az AYA digitális szórakoztató központ, amely egy virtuális világba kalauzolja el a látogatókat. Izgalmas témák, fantasztikus látvány és élmény végigjárni ezt a virtuális valóságot.

Január 29-éig tart a Dubai Shopping Festival, ahol szinte minden üzlet hatalmas kedvezményeket biztosít a termékeiből. Nem csak a hölgyek egyik kedvenc időszaka ez; minden üzlet részt vesz ebben az akcióban, és ilyenkor akár féláron is vásárolhatunk.Kedvezményekből a szállodák is kiveszik a részüket, hiszen gőzerővel készülnek a következő hónapokra. Ahogy melegszik az idő, és jönnek a forró, nyári hónapok, úgy csökkenek a szállodaárak, és ajánlják a különböző kedvezményeket. A Raffles the Palm is részese ennek, családi akciókkal készülnek a szezonra. De számos szálloda vesz részt ebben.Az év első két hónapjának részletes programját egyébként a Dubai Calendar applikáción is érdemes figyelemmel kísérni, hiszen itt naprakész információkat olvashat az érdeklődő.

Ne hagyjuk ki a legjobb szabadtéri éttermeket se, hiszen ezekből is van bőven újdonság. Egy egész listánk van a legjobbakról, amelyeket bátran ajánlunk mindenkinek, aki egy remek brunch vagy ebéd elfogyasztásakor  a kellemes környezetre és a gyönyörű kilátásra egyaránt igényes. Az egyik kedvencünk a Seva, itt remek környezetben ízletes ételvariációkkal tehetjük kellemessé a napot.Ha dubaji utazást tervezünk, akkor érdemes a www.visitdubai.com oldalt is felkeresni tippekért, programokért.

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez