200 szervezett bringatúrán fedezhetjük fel Magyarországot

Sky Travel | 2022. 04. 28. | Hírek

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) Tekerj a Zöldbe! címmel indította el azt az országos, 200 kerékpáros kirándulást felölelő sorozatot, amelyre családokat, gyakorlott vagy akár kezdő bringásokat várnak.

A Tekerj a Zöldbe! program célja, hogy minél többeknek megmutassa: Magyarország két keréken felfedezhető és bejárható. Így tavasztól kezdve hétvégenként, egészen szeptember végig, az ország számos területén indulnak mindenki számára teljesíthető, könnyű, vezetett, 30-40 fős kerékpártúrák.

A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 30-60 kilométeres kirándulásokon.

A kerékpártúrázás szeretete mellett a túrák többről szólnak, mint csupán az egészséges életmód népszerűsítése. A kirándulások útvonalai jellemzően a környék természeti látnivalóin, legszebb kulturális örökségein vezetnek keresztül, melyeket helyi túravezetők mutatnak meg a résztvevőknek.

 

A rendezvénysorozat nem titkolt célja továbbá, hogy minél több olyan térséget ismerjenek meg a kerékpáros turisták, amelyek ma még népszerűségükben elmaradnak a hagyományos bringás célpontoktól, de az utóbbi évek kerékpáros infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően egyre jobb és biztonságos kerékpárutakon járhatóak be.

A rendezvénysorozat egyes állomásai a tekerjazoldbe.hu oldalon érhetőek el.

 

A kerékpártúrák az Aktívan Itthon Program részeként valósulnak meg.

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez