10 éves az ÉS Bisztró a Kempinskiben

Sky Travel | 2023.04.14. | Hírek

2013. áprilisában a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Zsidai Csoport együttműködésében nyitott meg az ÉS Bisztró a szálloda földszintjén. Az étterem az elmúlt évtizedben számos díjat és elismerést kapott.

Tíz éve zajlott az a magyarországi gasztroevolúció, amely pillanatok alatt divatossá tette az étterembe járást a fiatalabb generációk körében is. Az ötcsillagos budapesti Kempinski Hotel Corvinus új éttermi koncepciója még ebben a környezetben is meglehetősen formabontó volt, hiszen hazánkban elsőként szakított a korábbi megszokott elképzeléssel, hogy milyen is egy szállodai étterem - derül ki a szálloda lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A hotel vezetése egy nyitott, kötetlen hangulatú bisztróról álmodott, s a Zsidai Csoportot hívta meg partnerként, hogy az étterem koncepciójának, arculatának és kínálatának kialakításában közreműködjön. A - tavaly fennállásának 40. évfordulóját ünneplő -, családi vállalkozás nevéhez már abban az időben is számtalan sikeres éttermi koncepció fűződött.

Az ÉS sikere a nyitás óta töretlen, üzletemberek, baráti társaságok, családok és Budapestre érkező turisták kedvelt belvárosi étterme lett, Vasárnapi Családi Ebédje az egyik legnépszerűbb a városban. Az étlap a bécsi-magyar konyhára épül, legjellegzetesebb étele a Tafelspitz.

Az ÉS Bisztró steakjeiről is híres, amelyek kizárólag szabadtartású osztrák marhából készülnek egy speciális Southbend grillsütőben. Az étlap évente kétszer frissül, és háromhetente szezonális táblás ajánlatokkal egészül ki.

Az ÉS-nek van az egyik legnagyobb terasza a belvárosban, amely tavasztól őszig és az adventi időszakban tart nyitva.

A bisztróban törekednek arra, hogy kizárólag szezonális, helyi alapanyagokat használjanak fel és olyan magyar beszállítókkal dolgozzanak együtt, akik környezettudatosak és ügyelnek a szállítás és csomagolás során keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére.

Az ÉS Bisztró lelkes és összetartó csapatának élén a nyitás óta Kőrösi Norbert étteremvezető, ex-BMX világbajnok áll. Sportolóként hisz a hosszú távú, kitartó munkában. A konyhai csapatot öt éve Kónya Géza head chef vezeti. A szakma szeretete,  az elhivatottság és a tisztelet minden általa elkészített ételen érezhető - derül ki a közleményből.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez