Ingyenes fesztivált rendeznek az egészségért a Városligetben hétvégén

Sky Travel | 2023.09.20. | Hírek

Sztárfellépőkkel, színes programokkal, szakértő tájékoztatással, ingyenes szűrővizsgálatokkal és értékes nyereményekkel rendezik meg szeptember 24-én a 23. Szívünk Napját. A Liget Élményfutáson egy csapatként áll rajthoz orvos és páciense.

A Liget Budapest Projekt és a Néprajzi Múzeum Látogatóközpont és Park szabadtéri és fedett területein rendezik meg a 23. Szívünk napját, melynek középpontjában idén az az élethosszig tartó, élethossznövelő sport lesz.

A színpadon a nap folyamán többek között Kovácsovics Fruzsina ad koncertet, beszélgetéseket hallgatunk az életen át tartó sport jótékony hatásairól vagy éppen Szívesen-ízesen-sportosan címmel főző-beszélgető műsort tekinthetünk meg. Délután a mentőkerékpár bemutatásával veszi kezdetét a kerékpáros felvonulás, majd később elsajátíthatjuk a nordic walking alapjait, vagy megismerhetjük Győrfi Pállal a laikus újraélesztés alapfogásait.

A leadott pecsétgyűjtők ajándéksorsolását követően Járai Márk koncertje zárja a szakmai és szórakoztató programelemekben is bővelkedő egészségfesztivált. A további interaktív egészségprogramok között szerepel például az újraélesztés oktatása, szűrűprogram, szívünkkel kapcsolatos kvízjáték, illetve egész napon át tartó orvosi tanácsadást is tartanak külön rendezvénysátorban.

A szabadidősport és a mozgás sokszínűségének bemutatásáról a Decathlon ingyenes kerékpárkölcsönzést és -szervizt, valamint ingyenes sporteszközbérlést kínál. Az érdeklődők emellett megtekinthetnek kézi- és röplabda bemutatókat, de akár a játékba is csatlakozhatnak.  A rendezvény során egész nap Eisberg salátákat és smoothiekat, Nutri8 izotóniás sportitalokat kóstolhatunk. A HatásSzünet Műhely dráma- és szituációs játékokat kínál minden korosztálynak, de gyerekeket emellett kézműves sátrak és ingyenes légvár is várja.

A World Heart Federation kezdeményezésére minden évben szeptember végén, a Szív Világnapján rendezik meg a Föld legtöbb országában a Szívünk Napja elnevezésű eseménysorozatot, melyhez a Magyar Kardiológusok Társasága 2000 óta Ingyenes Családi Egészségnap szervezésével csatlakozik – olvasható a társaság közleményében.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez