Ingyenes családi nappal nyit a Nemzeti Atlétikai Központ

Sky Travel | 2023.05.17. | Hírek

Ingyenes családi nappal, június 17-én nyit a Nemzeti Atlétikai Központ, Budapest új sport- és szabadidőparkja, az idei atlétikai világbajnokság helyszíne.

A szervezőbizottság közleménye szerint a budapestiek családi fesztivál keretében vehetik birtokba a létesítményt, egész napos, ingyenesen látogatható eseménnyel ünneplik a korábban barnamezős terület újjászületését.

A nyitónapra kilátogatók bejárhatják a teljes létesítményt – beleértve a később közönség elől elzárt területeket – sőt, akár versenyezhetnek is a vadonatúj, különleges borítású futópályán, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban.

A park hivatalos megnyitóját követően a mozogni vágyók játékos formában megismerkedhetnek az atlétika különböző versenyszámaival, ahogy a világbajnoksághoz kapcsolódó Hétköznapi hős rendezvénysorozat állomásain korábban ezt már sokan megtették. Lesznek futóversenyek 100 métertől 4,5 kilométeres távig, ezeken bárki átélheti a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság hangulatát sportolói szemmel.

A bemelegítést Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó vezényli, a távokat teljesítők jutalma pedig egy érem mellett ingyenes emlékfotó, valamint a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható ötven százalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupon lesz. A futásra lehet előzetesen regisztrálni, de a helyszínen is lehet majd jelentkezni.

A sport mellett szórakoztató programok is várják az érdeklődőket: megnyílik és átélhető lesz, milyen élmény a lelátóról szurkolni, de a látogatók olyan részeit is felfedezhetik a létesítménynek, amelyeket máskor elzárnak a szurkolók elől.A látogatók a különleges napon még azokba a helyiségekbe is bejuthatnak, amelyekben az atlétika szuperhősei életük talán legfontosabb fellépése, a vb döntő előtt készülődnek majd a rajt előtti pillanatokban.

Ezen a napon csodálhatják meg először a látogatók Budapest új, tíz és fél hektáros parkját a Duna partján, szemben a már évek óta megszépült Kopaszi-gáttal. A kilencedik kerület sarkában szennyező ipari tevékenység zajlott és ezt váltotta fel a gyep, több száz fa és több ezer cserje. Megszűnt a Duna szennyezése, megerősítették a parti védműveket és kerékpárút épült, amin végig lehet tekerni Csepelig.

A szervezők reményei szerint a Nemzeti Atlétikai Központ hosszabb távon a környék új szabadidőközpontjaként, a ferencvárosi, a csepeli és az oda látogató családok hétvégi programhelyszíneként lesz ismert.

A világbajnokságot augusztus 19. és 27. között rendezik.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez