A visszafogott kereslet ellenére árat emeltek a svájci szállodák

Sky Travel | 2022. 05. 27. | Hírek

A svájci szállodák több mint fele megemelte az árait, pedig a pandémia előttinél alacsonyabb keresletre számít.

Az ukrajnai háború miatt tíz svájci szállodából kilenc visszafogott tengerentúli keresletre számít ebben az évben a HotellerieSuisse svájci szakmai szövetség május elején lefolytatott felmérése alapján. Sőt a megkérdezett szállodák közel fele attól tart, hogy az európai vendégek száma is alacsonyabb lesz, mint a járvány előtt– írja a travelnews.ch.

A HotellerieSuisse szerint mindezekért a kedvezőtlen árfolyamváltozások, a rosszabbodó általános gazdasági helyzet, az ukrán és orosz vendégek elmaradása, valamint az tehető felelőssé, hogy sok amerikai és ázsiai nem akar Európába utazni, amíg tart a háború.

A szálláshelyek ettől eltekintve arra számítanak, hogy a foglaltság magasabb lesz ebben az évben, mint tavaly és tavalyelőtt volt, és az USA-ból, Franciaországból és Németországból is több turista érkezik majd. A járvány előtti forgalmat azonban nem fogják elérni várakozásaik szerint.

Az elmaradás különösen a városokban jelentős még mindig, főleg a tengerentúli vendégek hiánya miatt. A városi hotelek mintegy kétharmada gondolja úgy, hogy a járvány előtti szint alatt fognak teljesíteni ebben az évben.

A hegyvidéki üdülőhelyeken bizakodóbbak a szállodák, de ugyancsak nem reménykednek abban, hogy elérik a járvány előtti szintet, főképp, mivel kevesebb belföldi vendégre számítanak a tavalyinál. A lassú kilábalás miatt országszerte a szálláshelyek több mint fele nem tartja kizártnak, hogy csődöt kell jelentenie.

Éppen ezért meglepő, hogy a szállodák több mint fele árat emelt, a városokban és a hegyekben is. Még azok a városi szállodák is, amelyek arról számoltak be, hogy különösen szenvednek a kereslet csökkenésétől, többségében megemelték az áraikat.

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez