A metaverzumban egymilliárd látogatót vár Szaúd-Arábia a 2030-as expóra

Sky Travel | 2023.12.08. | Hírek

2030-ban Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád rendezi meg a világkiállítást a nagyszabású Vision 2030 projekt részeként.

Néhány nappal ezelőtt eldőlt, hogy Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád rendezheti meg az Expo 2030-at. A világkiállítást „A változás kora: együtt egy előremutató holnapért” mottó alatt tartják meg 2030 októbere és 2031 márciusa között a közel-keleti országban. Rijád a fináléban Róma és a dél-koreai Puszan elől vitte el az expó megrendezésének jogát.

A világkiállítás előrejelzések szerint a helyszínen, több mint hatmillió négyzetméteren várhatóan közel 40 millió látogatót fogad majd, a metaverzumban pedig több mint egymilliárd digitális látogatója lehet.

A szaúd-arábiai turisztikai hivatal közleménye szerint az expó megrendezése része a turisztikai attrakciók fejlesztését célzó, nagyszabású Vision 2030 programnak, amely „egy történelmi terv a királyság alapvető átalakítására, a gazdaság diverzifikálására és az életfeltételek javítására". Fahd Hamidaddin, a szaúdi turisztikai hatóság vezérigazgatója biztos benne, hogy a világkiállítás a növekedés katalizátora lesz, és azonnal érezhető hatást fejt ki a turisztikai szektorra.

Szaúd-Arábiában jelenleg mintegy 400 ezer szállodai szoba található, ezt a számot 854 ezerre bővítik 2030-ra. Emellett a rijádi King Salman nemzetközi repülőtér tervezett bővítése is hozzájárul ahhoz, hogy a város utazási és kereskedelmi csomóponttá váljon. A repülőtér kapacitása az évtized végére 120 millió utasra nő a tervek szerint – írja a Reise vor9.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez