Forrás: turizmus.com

 

Mintegy tizenötezer ember vett részt azon a 113 eseményen, amelyet az elmúlt egy hónapban szerveztek a Balaton környékén. Az akcióhoz 158, szálláshely és 125 vendéglátóhely is csatlakozott.

A program alapvető célja az volt, hogy megmutassák, a Balaton-régió nemcsak a nyári időszakban jelenthet vonzó úti cél a turistáknak. Az őszi akció középpontjában a balatoni borok, ételek és egyedi, aktív programok álltak – nyilatkozta Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke.

Az utóbbi hetekben volt olyan program a Balaton partján, ami egy meleg nyári napnál is több embert mozgatott meg. Több ezren érdeklődtek egyes gasztrofesztiválok iránt és több százan húztak bakancsot egyik-másik teljesítménytúra alkalmával. A szervezők elmondása alapján óriási az igény az őszi programokra is, ez az idei éveben szemmel láthatóan megmutatkozott

Mint mondta, az október 15 –ig tartó akció után sem áll meg az élet a Balatonon. Számos látogatóhely, gasztroműhely, pincészet és rendezvény gondoskodik arról, hogy az őszi és a téli Balatonon is  megtaláljuk a kedvünkre való kikapcsolódást a tó környékén.

Mint azt Fekete Tamás elmondta: Noha a Balaton már most is sok embert vonz főszezonon kívül is, a későbbiekben többen jöhetnek az őszi és téli Balatonra, ha elindulnak azok a fejlesztések, amelyeket a Kisfaludy program kínál. Mint ismert: Mintegy 300 milliárd forintos keretösszeggel elindult a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni. A keretösszeg kizárólag hazai forrás, melyből a vissza nem térítendő állami támogatás 150 milliárd forint. A program során, vidéki szállodák és panziók, összesen mintegy 2000 szálláshely és 30 ezer szoba újulhat meg, és ötezer új munkahely jöhet létre. Ezek egyrésze a Balaton partján valósulhat meg.

(Turizmus.com)