Az utasforgalom élénkítése érdekében bevezeti az Etihad a részletfizetést. Eddig 17 bank csatlakozott a légitársaság programjához.

Az Etihad elsőként az öböl-menti társaságok közül lehetővé tette a jegy árának részletekben történő kifizetését is, miután megállapodást között a PayFort online fizetést biztosító szolgáltatóval.

A “fly now and pay later” szolgáltatás lényege, hogy a jegyek árát havi részletekre leosztva is ki lehet fizetni, a kezdeményezést azért hívták életre, mert a légitársaság úgy látja, sokszor az az utazás akadálya, hogy nagy anyagi megterhelést jelent a jegyeket kifizetni. Különösen igaz ez az Etihad szerint a családokra.

A programhoz 17 bank csatlakozott, az opciót a jegyek foglalásánál kell kiválasztani az Etihad oldalán, itt lehet beállítani a részletfizetés ütemét is, amely 3 és 60 hónap között változhat. Arról nincs információ, hogy ezt a szolgáltatást az Etihad kamatmentesen biztosítja-e.

A részletfizetés egyelőre csak az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, és Egyiptom lakosai számára elérhető.

Az Etihad a legutóbbi teljes, 2016-os üzleti évben milliárdos veszteséget jelentett, amely főként a rossz befektetéseknek (Alitalia, airberlin) köszönhet, de az üzemelési adatok sem voltak nagyon meggyőzőek -írja az Airportál.

(forrás: AIRportal.hu)

 

(Napi Turizmus)