Szijjártó Péter telefonon úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy Magyarország az elkövetkező időben több figyelmet fordít az együttműködésre Angolával.

Korábban a helyi haderő több tisztje és tiszthelyettese vett részt Magyarországon különböző képzési programokban, és most újraindítják ezt az együttműködést. A tárcavezető megjegyezte: Magyarország 20-ról 50-re emeli az angolai hallgatóknak biztosított ösztöndíjak számát. Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy 2017-ben egy év alatt több mint húszszorosára nőtt a kétoldalú kereskedelmi forgalom, amely így már meghaladja a 80 millió dollárt. Két területen nyílik komoly perspektíva az együttműködésre: az energiaellátásban és a vízgazdálkodásban.

A külügyminiszter kitért rá: aláírták a mezőgazdasági együttműködési megállapodást, parafálták a diplomata- és szolgálati útlevelek vízummentességéről szóló megállapodást, és a külügyi intézetek, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az angolai Agostinho Neto Egyetem közötti megállapodást írtak alá.

(Napi Turizmus)