Újra napirenden a Tunisz–Budapest légi járat

Tunisz és Budapest közötti új, közvetlen járat elindításáról is egyeztetett a napokban a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) polgári hírszerzésért felelős államtitkára a magyar-tunéziai gazdasági vegyesbizottság ülésén.

Az új járat – melynek elindítása már 2016-ban és 2017-ben is napirenden volt – a turizmusnak és egyéb gazdasági kapcsolatoknak egyaránt új lendületet adhat.

Vargha Tamás elmondta: Tunézia kiemelt partnere Magyarországnak az észak-afrikai térségben, a politikai kapcsolatok rendezettek és folyamatosak. A két ország között kapocs a gazdaságdiplomácia iránti elkötelezettség is, Magyarország kész a kölcsönös tapasztalatcserére. A két ország közötti kereskedelmi forgalom az elmúlt öt évben folyamatosan nőtt, tavaly elérte a 154 milliárd dollárt.

Az ülést megelőzően a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség üzleti fórumot szervezett, amelyen minden eddiginél több, 65 magyar és 12 tunéziai cég képviseltette magát.A vegyesbizottság ülésén szakértők egyeztettek egy új, közvetlen járat elindításáról is Tunisz és Budapest között. Vargha Tamás úgy véli, az új járat a turizmusnak és egyéb gazdasági kapcsolatoknak egyaránt új lendületet adhat.

(turizmus.com)