Újra lesz légi összeköttetés Moszkva és Kairó között

Forrás: MTI

Több mint kétéves felfüggesztést követően elnöki rendeletben engedélyezte Vlagyimir Putyin orosz elnök a Moszkva és Kairó közötti rendszeres légi járatok felújítását.

Korábban történt

Vlagymir Putyin 2015. november 8-án turisztikai tilalmat rendelt el Egyiptommal kapcsolatban, miután október 31-én terroristák a Sínai-félsziget fölött felrobbantották a Kogalimavia (Metrojet) orosz légitársaság 7K-9268-as, Sarm es-Sejkből Szentpétervárra tartó menetrend szerinti járatát. Az Airbus A 320-as típusú repülőgépen 217 utas – köztük 17 gyerek – és 7 főnyi személyzet tartózkodott. Ez volt az orosz légi közlekedés történetének legsúlyosabb tragédiája.

Putyin december közepén, Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel Kairóban lefolytatott tárgyalását követően jelentette be, hogy kész felújítani a Moszkva és Kairó közötti közvetlen légi közlekedést. Makszim Szokolov orosz közlekedési miniszter akkor azt mondta, hogy a kétoldalú forgalom újraindulása február elejére várható.

Szakértők ügyelnek majd a biztonságra az egyiptomi repülőtereken
Fotó: pixabay.com

Az orosz közlekedési és az egyiptomi polgári repülési tárca ezt megelőzően egy 2017 februárjában Moszkvában előkészített jegyzőkönyvet írt alá a biztonsági együttműködésről. Ennek értelmében az Oroszországba légi járatokat indító egyiptomi repülőtereken a biztonságra olyan “orosz jogi személy” szakértői fognak felügyelni, amelyet az Oroszországi Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség (Roszaviacija) jelöl ki.

 

(Turizmus.com)