Újra bíznak Egyiptomban és Tunéziában az utasok – nyilatkozta a trendFM turizmus.com című műsorában Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezetője.

Az idén 20 éves utazásszervező kiemelte: bíznak benne, hogy az árbevétel idén növekedni fog, az 1 milliárd forintos vagyoni biztosíték mindenesetre garantálja az utasok biztonságát.

2016-ban a Kartago Tours a többi megfontolt utazásszervezőhöz hasonlóan kevesebb kockázatot vállalt. Az idei év sokkal pozitívabban indult, az utasok egyre jobban bíznak mindkét észak-afrikai desztinációban.

Egyiptomba március közepétől visszatér az orosz piac, ami megnöveli növeli majd a kinti szállodák kihasználtságát, és folyamatosan tér vissza az összes nyugat-európai piac is. Tunézia szintén folyamatosan növelni tudja népszerűségét, az utasok egyre inkább keresik üdülőhelyeit.

A hagyományos üdülődesztinációk, mint Egyiptom, Tunézia és Törökország mellett a Kartago Tours folyamatosan bővíti kínálatát, idén az egyéni és a környező országokba irányuló utazások felé nyitnak. Cél, hogy a cég kevésbé legyen kiszolgáltatott a változásoknak, és a bevételek tekintetében lehetőleg maximum 60 százalékot képviseljen a felsorolt három úti cél.

(Turizmus Panoráma Bulletin)