SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Újabb hazai megyék kockázatosak a németeknél

68369518_764205190663563_1401068802115895296_n

Újabb hazai megyék kockázatosak a németeknél

Németország újabb magyarországi megyéket minősített kockázatos területnek.

 Budapest és Győr-Moson-Sopron megye után Csongrád-Csanád, Vas és Pest megyét is felvették az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt kockázatosnak minősülő területek listájára Németországban.

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szerdán késő este frissített listájára egy sor további európai térség is felkerült, köztük a Romániában, Erdély északnyugati részén fekvő Kolozs (Cluj) megyét, a szlovéniai Koroska régiót és Belgium teljes területét.
A kockázatos besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek 14 napra házi karanténba kell vonulniuk, és értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt. Koronavírustesztet legkorábban az ötödik nap elteltével lehet készíttetni. Negatív lelet esetén az egészségügyi hivatal elrendelheti a karantén feloldását.
A kockázatos besorolás értelmében a külügyminisztérium utazási figyelmeztetést ad ki, amelyben nyomatékosan eltanácsolja a német állampolgárokat attól, hogy nem feltétlenül szükséges esetben felkeressék az adott régiót.

(forrás: MTI)
(forrás: Turizmus Online)

Ezek is érdekelhetik

hozzászólások letiltva