Wellness- hétvége, akciós cso­magok, hosszú hétvége és élményturizmus. Ezeket keresik a legtöbbször az őszi pihenésre vágyók.

Az őszi foglalások száma 10 százalékkal, az egy foglaláshoz kötődő kosárérték pedig 5-10 százalékkal nőtt, már csaknem 72 ezer forintot tesz ki. Ez abszolút forgalomnövekedés még úgy is, hogy a belföldi szállásdíjak 3-5 százalékkal drágultak. A kereslet eltolódott a magasabb kategóriájú szálláshelyek felé – olvasható a Világgazdaság oldalán.

A Szállás.hu adataiból kiderül, hogy a kuponos, illetve kedvezményes ajánlatok közül a négycsillagos wellness és a magasabb kategóriájú szálláshelyeket alkalmi áron kínáló tematikus hetek akciói a legnépszerűbbek, míg a külföldi ajánlatok közül az olcsóbb New York-i, dubaji és thaiföldi utazási csomagok.

A legnépszerűbb magyarországi városok listájáról az ősszel lekerülnek a balatoni települések. A legtovább Balatonfüred és Siófok tartja magát, szeptemberben éppen csak kiesnek a tízes listáról, amelyet Budapest vezet. A második legnépszerűbb város Eger, a hagyományosan dobogós Hajdúszoboszlót is megelőzve. Az őszi városnéző ajánlatok közül a kedvenc Prága, Róma és Barcelona.

A legmarkánsabb új utazási trend az élményturizmus. Egyre több vendég igényli a szállodán és az adott településen kívüli élményeket is, ezért a szálláshelyek elkezdtek programokat, komplett programcsomagokat szervezni – tájékoztatatta a Világgazdaságot Flesch Tamás, a Magyar Szállodaszövetség alelnöke.

A wellness és a büféasztal már kevés, a szabadidős programokért a vendégek – a Szallas.hu szerint – akár 20 kilométert is megtesznek a szálláshelyüktől.
(forrás: Világgazdaság Online)
(turizmus.com)