Forrás:  turizmus.com

Decemberben nyílik az első alkoholmentes italokat kínáló bár Londonban a
Covent Gardenben. Olyan találkozó helyet akarnak létrehozni, ahol az emberek
nem veszélyeztethetik egészségüket.

A Redemptiont, azaz Megváltást Catherine Salway és Andrea Waters vezeti.
Eddig már két helyen nyílt hasonló üzletük, London nyugati, illetve
észak-keleti városrészében.

A Covent Gardenben lévő bár sok újdonságokkal szolgál, amint azt a Lonely
Planet cikkírója is megjegyzi. Itt az alkoholmentes italok találhatók a
fókuszban, méghozzá nem is akármilyenek.  “Néhány gyümölcslé, vagy az, ha
adalékként hozzáadjuk a koktélokhoz, ma már nem elég. Azoknak a
megnyeréséhez, akik nem fogyasztanak alkoholt, nagyobb erőfeszítést kell
tenni. Kreatív szakemberek kellenek, szükséges a bartender és a séf jó
együttműködése, valamint nem hiányozhatnak a szokatlan, különleges ízű
összetevők, mint a gránátalma, a chili és a csillagánizs, hogy összetettebbé
tegyék az italok aromavilágát” – mondta Catherine Salway. Az ananásszal és a
licsivel ízesített mojito vagy a margarita itt egészen más értelmezést nyer,
hiszen az alkoholmentes koktélok esetében még fontosabb a pikáns, fűszeres
ízvilág, amit a hagyományos koktélok esetében az alkohol pótol.

Nem könnyű megnyerni azokat, akik nem fogyasztanak alkoholt

Az alapító szerint egy olyan hely lebegett a szeme előtt, ahol az emberek
ugyanúgy iszogatnak esténként, mint egy rendes koktélbárban. A Redemptionban
kínálnak alkoholmentes söröket és vegán ételeket is. Az enteriőr modern, a
főbb anyagok: a korall, a réz, a márvány és a zöld bársony. Salway egy
régebbi nyilatkozata szerint még legalább tíz Redemption-re van kereslet az
elkövetkező 5-10 évben.

A két hölgy próbálkozása nem példa nélküli: egy liverpooli bár, a Brink már
2011-ben megnyitotta kapuit, hasonló koncepcióval. Ott alkoholbetegségükből
kigyógyuló félben levő vendégekre szakosodtak, de ma már a vendégkör fele
nem alkoholista.