Új szabályozás a fesztiválozók személyes adatairól

Kötelező lesz nyilvántartani a jövőben azok személyes adatait, akik nagyobb zenei rendezvényekre lépnek be – derül ki a Gulyás Gergely, Kocsis Máté fideszes, és Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő által benyújtott törvényjavaslatból.

A Sziget Zrt. közleményben üdvözölte a most benyújtott “A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény módosításáról” szóló törvényjavaslatot,

amely szerint kötelező lesz nyilvántartani a jövőben azok személyes adatait, akik 25 000 főnél nagyobb létszámú zenei rendezvényekre lépnek be.

Miután az ágazatban ezt megelőzően nem volt speciális és kötelező szabályozás, a potenciális biztonsági problémákat különbözőképpen lehetett értelmezni. Ennek vet véget ez a javaslat, mely megerősíti a Sziget Zrt. korábbi törekvéseit és gyakorlatát is – írta közleményében a Sziget Zrt.

Miután azonban a törvényjavaslat legkorábban csak a véleményezést és esetleges módosító indítványok elfogadását követő 15 napon belül lép életbe, és a NAIH nemrégiben elmarasztalta a céget az eddigi gyakorlatáért, a két közelgő fesztiválnál – azaz az új helyre költöző Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound esetében –, még nem tudják a már jól bevált rendszert alkalmazni, ennek ellenére mindent megtesznek a látogatók biztonságáért és a jegyekkel való visszaélés ellen is – hangsúlyozzák a közleményben.

A Szigeten pedig már az új, a remények szerint elfogadásra kerülő törvénynek minden szempontból megfelelő, hatékonyan működő chek-in rendszerrel ellenőrzik a látogatóik személyi azonosságát

( turizmus.com)