A Star Alliance – a sikeres londoni átállás után – a tokiói Narita repülőtéren is felállította legújabb check-in automatáit. Az új automatáknak köszönhetően 20%-kal kevesebb hely szükséges az utasok kiszolgálásához.

Kapcsolódó cikkek

A Star Alliance 116 új automatát állított fel a tokiói Narita replülőtér I-es terminálján. Az automaták segítségével az utasok egyszerre tudják intézni a becsekkolást és a poggyászcímke kinyomtatását. A szövetséghez tartozó 17 légitársaság mindegyikére becsekkolhatunk, közülük egyelőre 3 biztosítja a poggyászcímke-nyomtatást, a többi július közepére igéri ennek a funkciónak a használatát.

A Star Alliance a legelső automatákat a londoni Heathrow repülőtéren állította fel, nagy sikert aratva az utasok körében. Ezt követően a módszert bevezették a São Paulo-i és a Los Angeles-i repülőtéren is. Ezzel a módszerrel a Star Alliance vált az első légitársasági szövetséggé, amely ezt lehetővé teszi az utasai számára.

Az új automaták részei a Star Alliance globális tervének, hogy egyszerűbbé és helytakarékossabbá tegyék a repülést megelőző adminisztrációt. Ha sikerül véglegesen átállni erre a módszerre, a kezelési költségek is csökkenhetnek.

(forrás: Turizmus Online)

(Napi Turizmus)