A július 15-i törökországi katonai puccskísérletet követően visszatért az élet a régi kerékvágásba az országban, a nyaralóhelyeken pedig sem az incidens idején, sem azóta nem érzékelhető semmilyen negatív hatás.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a július 15-én éjjel lezajlott sikertelen katonai hatalomátvétel a török tengerparti üdülőhelyeken nem volt érzékelhető, és később sem volt negatív hatása a turistákra nézve.

A német Touristik Akutell arról számol be, hogy a jelenleg a törökországi tengerpartokon tartózkodó körülbelül 220 ezer német turista semmit nem érzékelt az eseményekből. A vendégek mindvégig biztonságban voltak és vannak – mondták egyhangúlag a német utazásszervezők. Az Öger Tours úgy nyilatkozott: a turisták nyugodtan elhagyhatják a szállodákat és a fakultatív kirándulások is indulnak. Csupán elenyésző számú turista kívánt nyaralása vége előtt hazautazni, és az üdülőhelyekre közlekedő légi járatok is fennakadás nélkül közlekednek. A dalamani repülőtér vezetője például már szombat reggel azt mondta, mind az üdülőhelyen és környékén, mind a repülőtéren minden a legnagyobb rendben van.

A német Siamar utazási iroda egyik munkatársa is Törökországban nyaralt az incidens idején, és úgy nyilatkozott: „Meglátogattuk Antalyát, Sidét, Beleket és Olympos-t, az egész út során semmit nem tapasztaltunk az eseményekből. A puccskísérletet követően Antalya óvárosának utcái és kávézói, éttermei tele voltak turistákkal.”

A biztonság érdekében Törökország három hónapig tartó szükségállapotot hirdetett ki, melynek során bármikor ellenőrizhetik az ott tartózkodók személyazonosságát, ezért fontos, hogy a turistáknál is mindig legyen érvényes személyazonosító igazolvány. Körültekintést csupán az Ankarában vagy Isztambulban tartózkodók számára javasolnak, a tengerparti üdülőhelyeken minden a régi kerékvágásban zajlik.

(Napi Turizmus )