SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Tádzsikisztán – Kazahsztán – Kirgizisztán Körutazás – Tádzsikisztán

201929457AB

Barangolás a selyemút nyomán

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Tádzsikisztánba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Dushanbe (Tádzsikisztán)

Megérkezés menetrendtől függően Dushanbe-be, Tádzsikisztán fővárosába. Érkezést követően transzfer a szállodába, rövid pihenés. Déltuán a Tádzsik Állami Múzeum meglátogatása. Vacsora és szállás Dushanbe-ben.

 

3. nap: Dushanbe

Reggeli után a Hissar erőd meglátogatása, mely egyike a Bukhara Emirátus fejedelmi palotáinak. Az erődöt XVII-XVIII. századi műemlékek és mauzóleumok veszik körül. Este séta a Függetlenség terén, ahol megtekinthetjük a Guinness Rekordok könyvében is feljegyzett legmagasabb zászló rudat, amely 165 méter magas és a legnagyobb könyvtár épületet Közép-Ázsiában, mely 9 emeletes és több mint 11 millió könyvet számlál. Vacsora. Szállás Dushanbe-ben.

 

4. nap: Dushanbe – Kurgonteppa – Danghara – Dushanbe

Reggelit követően megkezdjük utazásunkat délre. Első állomásunk Kurgonteppa, a Nish folyó völgyében, majd folytatjuk utunkat Dangharába. Továbbutazás a Nurek gáthoz a Vakhsh folyón. A gát a második legnagyobb emberi kéz által épített gát a világon. Látogatásunk után visszautazás Dushanbe-be. Vacsora és szállás Dushanbe-ben.

 

5. nap: Dushanbe – Almaty (Kazahsztán)

Reggeli. Napközben transzfer a repülőtérre és elrepülés Almatyba. Az “almaty” szó kazah nyelven annyit tesz, hogy “almafák közt nőtt”. Érkezést követően a Panflov Park, valamint a Zenkov Katedrális megtekintése. Vacsora. Szállás Almatyban.

 

6. nap: Almaty

Reggelit követően egésznapos városnézés Almatyban. Látogatásunk során végigjárjuk a város nevezetességeit, többek között a Történeti Múzeumot és a Köztársaság terét. Kirándulás felvonóval a Kok-Tobe hegyre, mely Kazahsztán egyik legszebb helye. Ez a város legmagasabb pontja, amely 1100 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. Káprázatos kilátás nyílik a környező hegyekre a felvonóból. Vacsora. Szállás Almatyban.

 

7. nap: Almaty – Karakol (Kirgizisztán)

Reggeli után továbbutazás Karakolba, Kirgizisztánba. A határt Kegen városkánál szeljük át. Útközben kirándulás a Charyn Kanyonban, mely 80 km hosszú. A kanyon egyik legszebb része a Kastélyok Völgye, mely gyönyörű sziklaformációiról híres. Megérkezés Karakolba, az Issyk-Kul régióba. Vacsora. Szállás Karakolban.

 

8. nap: Karakol – Djety Oguz – Barskoon-völgy – Karakol

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Djety Oguz kanyonba, mely nevét a vörös színű sziklákról kapta a folyó torkolatában. Folytatjuk utunkat az Issy-Kul tó partján a Barskoon-völgyig, ahol a gyönyörű vízesésekben gyönyörködhetünk. Visszautazás Karakolba. (A program ára: 21.500 Ft.) Vacsora és szállás Karakolban.

 

9. nap: Karakol – Bishkek

Reggeli, majd utazás Bishkek városába (kb. 6 óra). Útközben csónakázák az Issyk-Kul tavon. Továbbutazás, majd megtekintjünk Cholpon Ata legfőbb múzeumjait. Folytatjuk utunkat a fővárosba, Bishkekbe. Útközben megállunk a XI. századi Burana-toronynál, Balasagun ősi városának romjainál. Az egykori várost Soghdiánok alapították, akik Iráni származásúak voltak. A Shogdián nyelvet egészen a XI. századig beszélték.  Megérkezés Bishkekbe. Fakultatív programlehetőség: folklór show-val egybekötött vacsora. (A program ára: 3.500 Ft.) Szállás Bishkekben.

 

10. nap: Bishkek – Ala-Archa

Reggeli után megtekintjük az Ala-Archa Nemzeti Parkot könnyed sétával a természetben. A parkot az Ala-Archa folyó torkolata és a környező hegyek övezik, népszerű úticél. Ezután visszautazás Bishkekbe. Városnézés: Ala-Too tér, Panfilov Park, majd az Osh bazár meglátogatása. Vacsora. Szállás Bishkekben.

 

11. nap: Bishkek – Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

– A Selyemút kazahsztáni és kirgizisztáni szakasza

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

A 195 USD a belépőket és a programokban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

–         BBP biztosítás

–         közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel, csónakkal

–         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás           szobákban, reggelivel

–         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Minimum létszám: 18 fő

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 275 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Dátumok


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: