SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Szilveszter az északi fény nyomában – csoportos utazás Tromsøbe 2020.12.30.-2021.01.03.

2020092404BON

Tromsø festői fekvésű városa Észak-Norvégia központja, számos legészakibb kategória rekordere: többek közt a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar székhelye. A gyönyörű fekvésű város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült – rendkívül gazdag kulturális élete miatt Észak Párizsaként is szokás emlegetni. Az utazók körében azonban leginkább arról nevezetes, hogy annak az övezetnek az egyik legideálisabb pontján található, amelyben az északi fény (aurora borealis) a leggyakrabban kialakul. Csoportos, magyar idegenvezetésű szilveszteri utazásunkon a még karácsonyi dekorációban pompázó Tromsø mellett annak környezetét is megismerhetjük, találkozhatunk a rénszarvasokkal, hajthatunk szánhúzó kutyákat és némi szerencsével az északi fény lenyűgöző táncát is megcsodálhatjuk. Tartson velünk!
Szállás a városközponti Scandic Grand Tromsø szállodában. A saját étteremmel rendelkező modern szálloda szobáiban síkképernyős TV, a fürdőszobában hajszárító található. Az ingyenes wi-fi kapcsolat a hotel teljes területén elérhető.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás szilveszterkor, az északi fény megfigyelése szempontjából ideális időszakban
 • Utazás a Norwegian járatain egy átszállással, kényelmes menetrenddel
 • Szállás központi, modern középkategóriás szállodában skandináv büféreggelivel
 • Városnézés Tromsøben és látogatás a Polarmuseetben
 • Változatos fakultatív programok a városban és környékén
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Programok:

2020. december 30., szerda
Elutazás Budapestről a Norwegian járatain oslói átszállással (14:00-16:30, 19:30-21:30) Tromsøbe. Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a városközpontba.
Szállás Tromsø központjában: Scandic Grand Tromsø

2020. december 31., csütörtök
Reggeli után szabadidő délelőtt, vagy fakultatív program: hótalpas kirándulás Tromsøya szigetén. Egy rövid transzferrel a városnak otthont adó Tromsøya sziget legmagasabb részére utazunk, ahol rövid bemutató keretében elsajátítjuk a hótalpazás tudományának alapjait. Felcsatoljuk a hótalpakat és elindulunk a téli bükk- és fenyőerdőkön keresztül, szép kilátással Tromsøyára és a szomszédos Kvaløyára. Többször is megállunk fényképezni, és lesz alkalmunk megkóstolni a helyi finomságot, a lefsét is.
(Időtartam: kb. 2 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, hótalpak és botok a program teljes időtartamára, helyi sütemény és forró ital. A program kezdőknek is ajánlott, a bejárt útvonal lankás vagy sík terület.)

Kora délután gyalogos városnézés Tromsø belvárosában: sétálunk a kikötőben és a központban, ellátogatunk a fából épült neogótikus katedrálishoz is, majd a Polarmuseetbe, mely többek között a norvég sarkvidéki expedíciók (pl. Roald Amundsené) történetét mutatja be. Éjfélkor a szilveszteri tűzijáték megtekintése a szálloda közelében.
Szállás Tromsøben.

2021. január 1., péntek
Reggeli, majd késő délelőtti indulással fakultatív félnapos (4-5 órás) buszos kirándulás Kvaløyán és Sommarøyön. Az újév első napján a beszédes nevű Kvaløyát és Sommarøyt, azaz a Bálna-szigetet és a Nyár-szigetet látogatjuk meg. A drámai Kvaløya viszonylag kis területe ellenére három 1000 méter feletti hegycsúcs és sok kisebb fjord otthona, Sommarøy halászfaluja pedig a fehér homokos strandok miatt vált a norvég turisták egyik kedvenc nyaralóhelyévé. Utazásunk során néhány fotószünettel Kvaløya festői hegyei közt és partja mentén barangolva érjük el Sommarøyt, ahol egy helyi szállodában megkóstoljuk a norvég gofrit.

Este szabadidő, vagy fakultatív program: szánozás vacsorával egy lapp rénszarvasfarmon. A nomád lappok (számik) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 30 percnyire, egy hagyományos farmon testközelből is megismerkedünk háromszáz szarvassal. Segítünk az etetésükben, majd egy 20-25 perces szánozásra indulunk velük – némi szerencsével akár a sarki fény alatt! Háromfogásos vacsora egy számi földkunyhóban a klasszikus helyi esküvői fogással, a rénszarvasraguval. A látogatás végén a vendéglátók mesélnek kultúrájukról, életformájukról és egy hagyományos számi dalt (joik) is hallhatunk tőlük.
(Időtartam: 3-4 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, 20-25 perces szánozás, háromfogásos vacsora és forró ital.)
Szállás Tromsøben.

2021. január 2., szombat
Reggeli, majd délelőtt fakultatív program: husky-szafari. Egy kb. 45 perces transzfert követően érkezünk meg a Lyngen-Alpok fjordjai közt megbúvó völgyben található huskyfarmra, ahol 145 barátságos és nagyon energikus négylábú szánhúzó várja, hogy (néhány simogatás mellett) megismerkedjünk velük, és utána egy körre is elvigyenek. A kutyaszánhajtás gyakorlati alapjainak bemutatása után párokban indulunk el a szánokon (az egyik vezet, a másik a szánon ül – félúton csere). A 60-90 perces túránk útvonala a Breivikeidet lankás terepén át, igazi sarkvidéki környezetben vezet.
(Időtartam: 4,5-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, termálruha, csizma és kesztyű a program időtartamára, forró ital és helyi sütemény. A program 12 éves kortól foglalható, csak jó fizikai állapotúaknak ajánlott: a szán után néhány helyen futni kell, azt az emelkedőkön fel kell tolni.)

Este fakultatív program: északi fény-kereső buszos kirándulás (125 euró/felnőtt, 70 euró/gyermek, helyszínen fizetendő). Ezen a programon az elmúlt szezonban az esetek 85 %-ában sikerült megmutatni a jelentkezőknek a sarki fényt. A buszos kirándulás során az aznapi időjárási adatok elemzése alapján az öt különböző Tromsø környéki bázis közül arra utazunk el, ahol a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére. Megfelelő időjárási viszonyok esetén tábortűz mellett csodálhatjuk meg a téli égbolton táncoló zöld (ritkán sárga/kék) fényeket.
(Időtartam: 5-7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, forró csokoládé/kávé/tea és helyi sütemény a bázison, kameraállványok korlátozott számban. Minden bázison található zárt melegedő és mosdó.)
Szállás Tromsøben.

2021. január 3., vasárnap
Délelőtt rövid szabadidő, majd buszos transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Norwegian járatain, oslói átszállással (13:25-15:20, 17:20-19:40) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás négy éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Bőséges skandináv büféreggeli
 • Városnézés Tromsøben, látogatás a Polarmuseetben
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 79 000 Ft/fő, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 23 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55×40×23 cm) díjait minden járaton, baleset-betegség-poggyász biztosítás

További részletek irodánkban!


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: