SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Salzburgi karácsony – csillagtúrákkal

2018102519ZSE

Salzburgi karácsony – csillagtúrákkal

A salzkammerguti tavak gyöngyszemei

Karácsony fenséges környezetben, világhíres emlékhelyeken: melki apátság könyvtára – Umberto Eco ihletője; oberndorfi kápolna – a ‘Stille Nacht’szülőhelye,Salzburg – Mozart szülővárosa, Hallstatt, Bad Ischl – a Habsburgok kedvelt városai mind egy-egy varázslattal ajándékozzák meg az Utazókat karácsonykor. Ajda át magát ennek a varázslatnak, élvezze az Utazás meghitt perceit ünnepi hangulatban, Ausztriában.

nap éj

IDŐPONTOK
AUTÓBUSSZAL:
december 23 69.700 Ft
Ország: Ausztria
Szállás típusa: Vendégház
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz

1. nap: Szeged – Budapest, a Melki Apátság és Steyr (550 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban, a Budapest-Hegyeshalom útvonalon a salzkammerguti tavak vidékére. Útközben pihenő Melknél, a bencés rendi apátságnál.

Megtekintjük a belső udvart, a kolostor termeit és az apátsági templomot (UNESCO világörökség). Utunkat folytatva kis kitérőt teszünk Steyrbe, Ausztria több mint ezer esztendős városába, ahol a világon egyedülálló – több ezer karácsonyfadíszt felvonultató – karácsonyi múzeum, valamint a gyönyörű díszkivilágítású főtéren adventi hangulat és kedves kis vásár vár bennünket. Estére Salzburg környékére érkezünk, ahol 3 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

2. nap: Oberndorf és Salzburg (40 km)

Reggelinket elfogyasztva az ismert karácsonyi ének, a ”Stille Nacht” születésének helyszínére kalauzoljuk el Önöket. A Salzach folyó partján álló romantikus oberndorfi kápolnába látogatunk, ahol 190 évvel ezelőtt született meg a remekmű: a ”Csendes Éj”. Visszatérünk a világörökség részét képező Salzburgba, ahol kedvére sétálhat a karácsonyi vásárban, szabadidő. Helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk Mozart városával. Sétálunk a belvárosban: fellegvár, piactér, Mozart szülőháza, Dóm tér, Residenzplatz, Rathaus, Festivalhaus és Mirabell-kastély. Szabadidő a városban, majd szálláshelyünkre térünk vissza ahol a karácsonyi vacsoránkat elfogyasztva megpihenünk. Este a harangszótól meghitt Salzburgba igyekszünk! Jöjjön velünk karácsonyi misére Salzburgba (késő esti program: „zenés éjszakai/éjféli mise a román-gótikus stílusú, különleges szépségű ferencesrendi templomban. Műsoron a Csendes éj megzenésítőjének D-Dur miséje és a világhíres Stille Nacht eredeti előadásmódban.”)!

3. nap: Salzkammerguti túra: St. Wolfgang, Hallstatt és Bad Ischl (160 km)

Reggeli után egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt! Hallstattba, a fecskefészekszerűen hegyoldalba simuló városkába utazunk (UNESCO világörökség), ahova eljegyzése napján Sisi és Ferenc József is ellátogatott. Nagyszerű élmény végigsétálni a Hallstatti-tó partján és meglátogatni a városka páranyi hegyi temetőjét és különleges csontkápolnáját. A hatalmas hegyek ölelésében a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez, St. Wolfgangba érkezünk, ebbe a különös hangulatú, bájos városkába, ahol megtekintjük a gyönyörű kegytemplomot és a 15. századi gótikus szárnyas oltárát. Adventi lovaskocsira pattanva teszünk egy kis kirándulást a környező hegyek árnyékában snapsz kóstolóval (11 Euro). Utunkat Bad Ischlbe, a császárvárosban folytatjuk. A Habsburg család szívesen töltötte itt pihenőnapjait. Lehár Ferenc is nagyon szeretett Bad Ischl-ben, azt mondta, hogy „itt jutnak eszembe a legszebb dallamok”. 24 lehár operett született Bad Ischl-ben köztük a Víg özvegy is. A Lehár Villa előtt elhaladva felkeressük a Bad Ischl múzeumot, ahol megtekintjük a karácsonyi jászol kiállítást. Szabadidőben kipróbálhatjuk a világhírű Zauner cukrászda finomságait. Vacsorára visszautazunk szálláshelyünkre. (Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson, szabadidőben ismerkedhet Salzburggal.)

4. nap: Gmunden és Traunkirchen, Budapest – Szeged (590 km)

Reggelinket kényelmesen elfogyasztjuk, majd a salzkammerguti tóvidéken a Traunsee felé utazunk. Megállunk a tó partján fekvő, kerámiájáról is híres Gmundenben (az „osztrák Luzernben”). Meglátogatjuk a Kastélyszálló c. filmsorozatból is ismert, XIX. századi, tóra épült Orth kastélyt, melyet fahídon közelíthetünk meg. Sétálunk Gmunden belvárosában, majd Traunkirchenben könnyű sétával felmegyünk a Johannisbergre, a tó fölé emelkedő sziklaoromra épült Szent János hegyi kápolnához, ahonnan szép idő esetén gyönyörű kilátás nyílik a Traunstenre és a Traun See-re. Meglátogatjuk az alatta épült jezsuita templomot a halász szószékkel. Elbúcsúzunk a salzkammerguti tavaktól és hazafelé indulunk. Hegyeshalmon keresztül az esti órákban érkezünk, majd továbbutazunk Szegedre.


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: