SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Róma gazdagon repülővel -kultúrszomjasoknak

2019071209ZSE
Róma gazdagon repülővel -kultúrszomjasoknak
Túl az ikonikus látnivalókon, Róma rejtett kincseit keressük és találjuk

Ha egyszer már bedobta a szerencsepénzét a Trevi-kútba, végig járta a Vatikáni Múzeum termeit, ámuldozott a Kolosszeum túlzó méretein és szeretné ismét Róma köveit koptatni, nos, jöjjön velünk! Olyan helyszíneket mutatunk Róma mindennapjaiból, ahol még biztosan nem járt! Így jutunk el a páratlan Villa Borghese szebbnél-szebb termeibe, Róma föld alatti katakombáihoz és nem utolsó sorban a hangulatos Testaccio ízeihez, Tastevere ódon.
Ország: Olaszország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
IDŐPONTOK
REPÜLŐVEL:
szeptember 4 149.500 Ft
október 2 149.500 Ft

1. nap: Budapest-Róma repülővel

Menetrend szerinti repülő járattal indulunk útnak Budapestről Rómába. A repülőtérről transzfer buszunkkal a szállodába érkezünk. Rövid felfrissülést követően az olasz életritmusba illeszkedve szállunk metróra és buszra, hogy a Gianicolo dombján üdvözöljük az örök várost! Garibaldi ércbe öntött lovasszobra mellett tekintünk a városra, átfogó képet kapva Róma fenséges látványáról. Elfoglaljuk a szálláshelyünket, majd metróval a belvárosba indulunk. Ámuldozunk a Szent Péter tér méltóságos méretein, tiszteletünket tesszük a Szent Péter Bazilikában. Sétánkat a Tevere partján folytatva érkezünk az Angyalvárhoz. A Tevere partján megpihenve egy hangulatos teraszon üldögélve Aperol Spritz-cel dobhatjuk fel napunkat. A Tevere-part platánjai alatt sétálva érkezünk a Piazza Navona térre. Vacsorára a szállodánkba térünk vissza (ezen napi programunk a repülőmenetrend alapján az utolsó napon is megvalósulhat).

2. nap: Római séták a barokk jegyében

Mai napunk a barokk jegyében telik! Reggelit követően kávénkat a Campo de’Fiori-n ízlelgetjük egy hangulatos vendéglő teraszán és élvezzük a tér nyüzsgő-pezsgő hangulatát. Sétánkat a Piazza Navona emblematikus terén folytatjuk, ahol csodáljuk a helyi képzőművészek alkotásait, előadásait. A Pantheon kupolája alatt érezzük a méreteinek nyomását, majd a Piazza Venezián a monumentális Vittorio Emanuele II emlékmű tetejére kapaszkodunk fel, ahonnan páratlan kilátásban lesz részünk A Colosseumtól egészen a Szent Péter Bazilika tornyáig. Sétánkat a Trevi-kútnál és a Spanyol Lépcsőnél folytatjuk egészen a Piazza del Poppoloig! Az utunkba eső templomokban Caravaggio képeiben, a tereken Bernini szobraiban gyönyörködünk sétánk során. Fakultatív ajánlatunk: a képzőművészet kedvelőinek ritka élményt jelenthet a Villa Borghese múzeum helyi idegenvezetővel bemutatott gyűjteménye. (A jegyeket jelentkezéskor kell megrendelni, kifizetni.)

3. nap: Az ókorba látogatunk: Róma föld alatti katakombái és Ostia Antica, a főváros „Pompei-e”

Reggelit követően a St. Callixtus híres római katakombába látogatunk. Vezetéssel tekintjük meg a világ legkiterjedtebb földalatti sírrendszerének egyikét. Rómában a közel 50 főkatakomba és a számtalan kisebb járat összesített hossza a becslések szerint eléri az 1000 kilométert. Az ókorban a II. és az V. század között 5 millió halottat helyeztek itt el végső nyugalomra Krisztus követői. Visszatérve a felszínre, Ostia Antica, Róma legfontosabb tengeri kikötője vár bennünket! Az egykori köztársaság majd a császárság korában, ma gondosan feltárt romváros tanúskodik mindennapjairól, mintha csak az imént hagyták volna el hajdani lakói… a kereskedők üzletei előtt hibátlanok a mozaik „reklámok”. Szállásunkra térünk vissza.

4. nap: Római gasztronómia: Testaccio ízei és Trastevere ódon hangulata

A mai napon a gasztronómia és a Trastevere utcáin megelevenedő római történelem vár ránk! Róma leghitelesebb vásárcsarnoka a Mercato de Testaccio rabul ejtő hangulatát igyekszünk minél korábban megtapasztalni! Csodálatos gyümölcs- és zöldséghegyek, elképzelhető és elképzelhetetlen tengeri herkentyűk, tepsibe kívánkozó húsok, nyálcsorgató illatok, kávézók várnak bennünket. Vegyük a bátorságot és egy pannini vagy focaccia árusnál készítessük el a magunk szája íze szerinti harapni valót, melyhez pár szem olíva bogyót és egy pohárka bort ajánlunk (amikor itt jártunk, mi is így tettünk! … Zseppelin)! Jólakottan, ízek harmóniájával a szánkban a római törénelem elevenedik meg előttünk a Tiberis „túloldalának”, a Trasteverének zegzugos utcáin. A városrész lakói magukat tartják a legigazibb rómaiaknak: szűk, macskaköves utcák, kávéházak, vendéglők, romantikus kopottság, ódon hangulatának adjuk át magunkat. Sétánk során a Santa Maria in Trastevere templom, a Tiberis-sziget és a Santa Maria in Cosmedin templom szerepel programunkban. Szállásunkra térünk vissza.

5. nap: Róma-Budapest repülővel

Repülőnk indulásától függően rövid séta, szabadidő Rómában.

Leírás Időtartam Ár

Villa Borghese palota magyar nyelvű tárlatvezetéssel

(+ belépő helyszínen fizetendő 25 EUR) 6500

 

Árak felárak (1 főre) 2019

Indulási időpontok: VIII.07; IX.04; X.02.
Részvételi díj VIII.07.: 134.500 Ft
Részvételi díj IX.04; X.02.: 149.500 Ft
Repülőtéri illeték kb.: 42.000 Ft
1ágyas felár: 22.000 Ft
4x vacsora felár: 16.500 Ft


BPP biztosítás: 2.850 Ft
CL PLUS biztosítás*: 8.500 Ft


Utazás:repülővel, autóbusszal, metróval
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 4x reggeli


Fakultatív programok (10 főtől)
Villa Borghese palota magyar nyelvű tárlatvezetéssel: 6.500 Ft + 25 Euro (helyszínen fizetendő)
Belépők tájékoztató árai: 50 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 36 Euro

Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: